Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürTürkiye yapay zeka çağına hazır

    Türkiye yapay zeka çağına hazır

    Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin (TRAI) ikincisini düzenlediği Türkiye Yapay Zeka Zirvesi bu yıl da büyük ilgi gördü.

    Yapay zeka, otomotiv sektöründen bilgisayar endüstrisine kadar çok geniş bir kapsamda adından çok daha yüksek sesle söz ettirmeye devam ederken tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de farkındalığın artırılmasına yönelik zengin içerikli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde oldukça geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

    Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin (TRAI) ikincisini düzenlediği Türkiye Yapay Zeka Zirvesi bu yıl da büyük ilgi gördü. UNIQ İstanbul’da gerçekleşen zirvede alanında uzman 50’den fazla yerli ve yabancı konuşmacı; perakende, sigortacılık, moda, pazarlama, iş dünyası gibi alanlarda yapay zekanın geleceğini resmetti ve örnek olaylar ile yapay zekanın nasıl daha etkili kullanılabileceğini aktardı. TRAI Kurucusu Halil Aksu dikkat çeken açılış konuşmasında, algoritma çağının başlamış olduğunu vurgulayarak, artık kurumların ve hatta ülkelerin veri ve algoritmalarıyla rekabet edeceğini, bu nedenle de yapay zeka stratejisi ve yol haritası ile birlikte gerekli yetkinlikleri kazanamayanların oyun dışına itileceğini ifade etti.

    ‘Algoritmaların Liderleri buluşuyor’

    Bahçeşehir Koleji, Etiya, Doğuş Teknoloji, Google Cloud, Microsoft, HPE, Oredata, Sor’un gibi önde gelen markaların desteğiyle gerçekleşen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, binden fazla katılımcı ile 6 binin üzerinde online izleyiciyi ağırladı. ‘Algoritmaların Liderleri buluşuyor’ sloganı ile gerçekleşen zirvede vizyon konuşmasını, geleceğin yapay zeka uzmanlarını yetiştiren Türkiye’nin öncü eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji’nin İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel gerçekleştirdi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN