Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeYeni iPad Air (2019)

    Yeni iPad Air (2019)

    Uzun süredir Apple’ın en popüler tabletlerinden birisi olan iPad Air 2, 2014 yılı sonunda piyasaya çıkmıştı. Daha sonra Pro modelinin çıkışıyla, Air’e uzun bir ara veren Apple, bu sene 2019 modelini tanıtarak, ince tableti beğenenleri sevindirdi. Yeni iPad Air, iPad ve Pro arasındaki fiyat boşluğuna hitap eden bir model olarak dikkat çekiyor.

    Tabletin baz modeli 64 GB depolama alanıyla gelirken, daha yüksek kapasite isteyenler 256 GB’lık modeli seçebilir. Sadece Wİ-Fi ve kablosuz bağlantıya ek olarak mobil internet için LTE seçeneği sunan cihaz, ekran boyutu haricinde Yeni iPad mini ile çok benzer. Gözle görülen bir diğer fark ise Yeni iPad Air’in klavye için özel bir bağlantısı bulunması. Bu aksesuarı aldığınızda yazı yazma işini hızlandırmanın yanı sıra, cihaza ek batarya ömrü de katmış oluyorsunuz.

    Pro modellerinde Home tuşunun ekran altına geçirildiğini gördük ama iPad Air 2019’da parmakizi algılayıcılı Home tuşu yer alıyor. 1. nesil Apple Pencil destekleyen cihazda kulaklık ve şarj için bir Lightning yuvası mevcut.

    Yukarıda söylediğim gibi mini ile son derece benzer ama Air’in ekranı da büyük olmasına karşın, Apple’ın belirttiği 10 saatlik pil ömrünü genelde aşıyor. Düşük bir kullanım oranı ile 40 saatin üzerinde kullanılabilen cihaz, testlere göre tüm iPad’ler için en yüksek kullanım süresini sunuyor.

    Yalnızca 6,4 mm kalınlığındaki cihazın 458 gramlık ağırlığı da taşınabilirliği artırıyor. Ayrıca tıpkı iPhone XS ve XR modellerindeki gibi altı çekirdekli A12 işlemcisi ile öne çıkıyor. Bunlardan ikisi yüksek güç gerektiren işlemlerde, dördü ise enerji tasarrufu sağlamak için standart işlemlerde kullanılıyor.

    Performansa bakarsak Fortnite gibi güncel oyunları 60 fps hızında, rahatça çalıştırabildiğini hatırlatalım.

    Yeni iPad Air’in ekranı iki iPad Pro modelini hatırlatıyor. Yansıtmayan yüzeyli 10,5 inç büyüklüğündeki ekran 1.668×2.224 piksel çözünürlüğe ulaşıyor. Geniş renk paleti ile yüksek renk doğruluğu sunan ekran, parlaklık ve kontrast açısından da başarılı.

    Tabletin alt kısmında yer alan stereo hoparlörler, dikey tutulduğunda en iyi performansı veriyor.

    Cihazın ön ve arka yüzünde kamera yer alıyor. Facetime ile görüntülü görüşme yapabileceğiniz ön kamera, 1,2 MP’den 7 MP’e yükseltilmiş. F/2.2 diyafram aralığında 1080p çözünürlüğünde 30 fps hızında çekim yapabilen kamera, cam gibi görüntü isteyenlere uygun.

    Arka yüzde ise 8 MP’lik F/2.4 diyafram aralığına sahip bir kamera bulunuyor. Deklanşöre basmadan öncesini ve sonrasını da kaydeden Canlı fotoğraflar, panorama, seri çekim, HDR, 1080p video ve 120 fps ağır çekim video destekleniyor.

    Sonuç olarak ekran kalitesi, işlem gücü, akıllı klavye ve kalem desteği, uzun pil ömrü gibi faktörler Yeni iPad Air’i güçlü bir tablet yapıyor. Pratik ve hızlı iOS işletim sistemi de cihazın başarılı yönlerinden birisi. Fiyatı da onu birçok kişi için en çekici iPad modeli yapacaktır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN