Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımWindows 10 bilgisayarınız sık sık resetleniyorsa…

    Windows 10 bilgisayarınız sık sık resetleniyorsa…

    Bazen bilgisayarınız düzgün çalışmaya devam ederken birdenbire sürekli kendini resetler hale gelebilir. Bu çoğumuzun başına gelebilecek oldukça sık rastlanan durumlardan biridir. Hatta bu resetleme olayı o kadar sık hale gelir ki buna dayanmak mümkün olmaktan çıkar. İşte bu durumlarda yapabileceğiniz birkaç şey bulunuyor. Elbette Windows 10’u yeniden kurmak her zaman önümüzde olan bir seçenek ama ilk önce düzeltme yollarını aramak daha mantıklı gibi gözüküyor.

    1. resetlemeBaşlat tuşuna basın ve başlat menüsü açıldığında sysdm.cpl yazın ve sysmdm.cpl uygulamasına tıklayın.
    2. Açılan pencerede “Gelişmiş” sekmesine tıklayın.
    3. Başlangıç ve Kurtarma bölümünde “Ayarlar” düğmesine tıklayın.
    4. “Otomatik olarak yeniden başlat” seçeneğinin onay işaretini kaldırın.
    5. Eğer “Sistem günlüğüne olay olarak yaz” seçeneği işaretli değilse işaretleyin.

     

    Bundan böyle herhangi bir sistemsel sorun olduğunda bilgisayarınız yeniden başlamayacak ve sorunun ne olduğunu belirten bir hata ekranı alacaksınız. Mavi Ekran olarak bilinen bu hata ekranında yer alan büyük harflerle yazılmış hata kodunu bir kenara yazarak Google veya herhangi bir arama motorunda arattığınızda bilgisayarınızdaki arızanın ne olduğunu görebilecek ve bununla ilgili sorunu nasıl düzeltebileceğiniz hakkında bilgi alabileceksiniz.

    Sorun sürücülerde olabilir

    Genellikle bu sorunun nedenini doğru yüklenmemiş donanım sürücüleri oluşturabiliyor. Yeni bir donanım eklediğinizde ya da donanım sürücünüzü üreticiden farklı bir sürücüyle güncellediğinizde sistemde hataya yol açan bu durum ortaya çıkabiliyor.

    Bu hataya neden olan başka bir unsur ise bilgisayarın belleğindeki problem olabiliyor. Bazen bilgisayarın bellek modüllerini söküp takmak dahi bu hatanın kolayca giderilebilmesini sağlıyor. Elbette bu her zaman bu kadar kolay olmayabiliyor. Sisteminizde birden fazla bellek modülü varsa bunları söküp takmak yöntemiyle hangi modülün arızalı olduğunu bulmak da mümkün.

    Sisteminizdeki bellek modüllerinin hatalı olup olmadığını bulmanın bir diğer yöntemi ise MemTest86 gibi bir uygulama kullanmak. Bu uygulamayı bir USB diske kopyalayarak bilgisayarınızı bu uygulamayla açabilir ve bellek modüllerinizi test edebilirsiniz.

    MemTest86 uygulaması bilgisayarınızı birkaç defa otomatik olarak açıp kapayarak bellek modüllerini test edecek ve hata varsa bularak size bildirecektir. MemTest86 uygulamasını https://www.memtest86.com/ adresinden indirebilirsiniz.

    MemTest86

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN