Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAvrupa Komisyonu’ndan Google’a ceza

    Avrupa Komisyonu’ndan Google’a ceza

    Avrupa Komisyonu, Google’a 4 milyar 340 milyon dolar ceza kesti. İşte detaylar…

    Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, teknoloji şirketi Google’a Android ile ilgili olarak 4 milyar 340 milyon dolar (yaklaşık 24 milyar TL) ceza kesildiğini açıkladı.

    Teknoloji dünyasında şok etkisi yaratan ve Google nezdinde ‘temyize götürüleceği’ duyurulan cezanın gerekçesi ise teknoloji şirketinin Android cihaz üreticilerine yönelik bazı kısıtlamaları ve yine benzer şekilde şart koşulan bazı detaylar olarak açıklanıyor.

    Komisyon, Google’ın hem üreticilere hem de mobil operatörlere getirdiği kısıtlamalarla internet aramaları noktasındaki hakim pozisyonunu daha da güçlendirdiği iddia ediyor. Ayrıca üreticilere ‘Google Arama’ uygulamasının önyüklü olarak cihazlarda bulunma şartı getirildiği, bunun aksi uygulandığı taktirde Google Play Store lisansı verilmediği kaydediliyor.

    Özetle Google’ın ‘Arama’ uygulaması ve genel itibarıyla internet arama sonuçlarındaki konumunu açısından izlediği politikanın, şirketin aldığı cezadaki temel gerekçe olduğu kaydediliyor.

    Google CEO’sundan açıklama

    Öte yandan Google CEO’su Sundar Pichai tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Android ekosisteminin gücüne vurgu yaparak, bunun görmezden gelindiği savunuldu. Ekosisteminin ekonomik olarak büyük bir güç olduğu, rekabetin önemine atıfta bulunuldu. Ayrıca Android ile elde edilen titiz dengenin olumsuz yönde etkilenebileceğinin altını çizdi ve kararın temyize götürüleceğini bildirdi.

    Geek Google cephesinde, gerekse Avrupa Komisyonu tarafında yaşanacak sonraki süreç ve gelişmeler merakla bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN