Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonDünyanın en büyük cep telefonu fabrikası açıldı

    Dünyanın en büyük cep telefonu fabrikası açıldı

    Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de dünyanın en büyük mobil cihaz fabrikasını açtı.

    Samsung, Hindistan’da dünyanın en büyük mobil cihaz (akıllı telefon, tablet, vb) fabrikasını açtı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in hazır bulunduğu açılış, birçok küresel etkiyi de beraberinde getirecek.

    Samsung’un özellikle popüler üst segment modellerindeki olası tedarik sorunlarının tamamen ortadan kaldırılması, Çin’de artmaya devam eden çalışan ücretleri sonrası Hindistan’ın öne çıkan bir alternatif olması sonucunda ülkedeki toplam üretim maliyetlerinin düşmesi ve bir ölçüde daha düşük fiyatlı telefonlara imkan tanınması bu noktada dikkat çeken ana başlıklar durumunda.

    9 Temmuz 2018 Pazartesi günü açılan fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 120 milyon ünite cep telefonu (akıllı telefon + cep telefonu) olacağı kaydedilirken kapasite artırımı noktasındaki yatırımların devam ettiği de biliniyor. Geçtiğimiz yıl yapılan bir açıklamada Samsung’un, Yeni Delhi’deki üretim kapasitesini geliştirmek için 3 yıl süreyle 720 milyon dolarlık yatırımda bulunacağı bilgisi paylaşılmıştı.

    Hindistan’da yap!

    Öte yandan Hindistan, özellikle ülke başkanı Modi’nin teşvikleri ile iyiden iyiye adından söz ettiriyor, Çin yerine Hindistan’da açılmaya başlanan çok sayıda üretim tesisi söz konusu. Modi, ‘Hindistan’da yap’ adı verilen kampanyayı sıkça dile getirerek küresel üreticileri ülkesine yatırımda bulunmaya davet etmeye devam ediyor.

    Fiyat-performans rekabeti tarafında Samsung Electronics’in, yeni fabrikasıyla birlikte Xiaomi gibi Çin merkezli ‘sürekli yükselen’ mobil cihaz üreticileri ile daha yoğun şekilde yarışması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN