Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültüriPhone'da Uygulamalar Çöktüğünde Yapılması Gerekenler

    iPhone’da Uygulamalar Çöktüğünde Yapılması Gerekenler

          Bilgisayarda çalışan uygulamaların kilitlenmesi veya artık kullanılamaması gibi, hayatın vazgeçilmezlerinden olan akıllı telefonlardaki uygulamaların da çökme ihtimalleri bulunuyor. Akıllı telefonlardaki uygulamaların çökmesi çok ta sık karşılaşılan bir durum olmasa da, gerçekleştiğinde oldukça sinir bozucu olabiliyor. Günümüzde akıllı telefonlar en önemli iletişim araçlarımızın başında geliyor. Onların her an düzgün çalışmaları da oldukça önemli hale gelmiş durumda.

          Bu haftaki yazımda, iPhone’da uygulama çökmelerinden bahsederek, alınabilecek önlemlerden söz edeceğim.

          iPhone’da uygulama çökmesi sık karşılaşılan bir durum olmamakla birlikte gerçekleştiğinde yapılması gerekenler sıralandığında, aşağıdaki listedekiler öne çıkıyor.

    iPhone’u yeniden başlatmak

          Bazen en basit adım, en etkili olandır. iPhone’da uygulama çökmeleriyle ilgili sorunların cihaz yeniden başlatıldığında düzelme olasılığı vardır. Yeniden başlatmak, iPhone’u günlük kullanımdan kaynaklanan birçok temel sorunu da çözebilecektir.

    Uygulamayı Güncellemek

          iPhone’u yeniden başlatmak veya uygulamadan çıkıp yeniden açmak sorunu çözmüyorsa, kilitlenmeye neden olan sorunun uygulamalardan birindeki bir hatadan kaynaklanma olasılığı vardır. Uygulama geliştiricileri, hataları düzeltmek için düzenli olarak güncelleme yayınlarlar. Güncellemeler telefonunudaki sorunu çözebilir. Telefonda daha önce yüklenmiş olan uygulamaların düzenli olarak güncellenmesi, cihazınızın olması gereken performansta çalışmasına yardımcı olur.

    Uygulamayı Kaldırıp Yeniden Yüklemek

          Eğer bir uygulamanın iPhone’da sorun yarattığından eminseniz ve uygulamanında yeni güncellemesi yayınlanmamışsa, uygulamayı tamamen kaldırıp yeniden yüklemek sorunun çözümü konusunda yardımcı olabilir. Yeniden yüklenmiş olmasına rağmen sorun halen devam ediyorsa, uygulamayı iPhone’dan kaldırmakta yarar var.

    İşletim Sistemini Güncelleme

          Uygulama geliştiriciler düzenli olarak güncelleme yayınlayarak, uygulamalarını kararlı halde tutarken, aynı zamanda Apple’da iPhone, iPad, iPod touch’da çalışan iOS işletim sistemini sıklıkla günceller. Bir iPhone’da kilitlenme sorununa, uygulamaların sık sık çökmesi problemlerine karşı en uygun çözüm, Apple’ın yayınlamış olduğu son kararlı sürümüne geçmek olmalıdır. Bazı telefonların donanımsal özelliklerinden dolayı, yayınlanan son güncellemeyi alamaması söz konusu olabilir. Bu durumda kullanılan iPhone modelinin en son kararlı sürümünün kullanılmasında gerek güvenlik ve gerekse de kararlılık açısından büyük yarar bulunmaktadır.

    Uygulama Geliştiricilere Ulaşmak

          Yukarıda sıralanan adımların hiçbirisi soruna çözüm üretemiyorsa, kullandığınız uygulama konusunda uzman bir desteğe ihtiyacınız var demektir. Bu gibi durumlarda doğrudan uygulama geliştiricisi ile iletişime geçmek yararlı olabilir. Uygulama geliştiricilerin iletişim bilgilerini kullanarak, sorunu direk geliştirici ile paylaşmak, kısa sürede çözüm bulmanıza yardımcı olacaktır. Eğer, uygulamada geliştirici ile ilgili iletişim ilgisi bulunmuyorsa, AppStore’daki uygulama sayfasında bulabilirsiniz.

          iPhone’unuzla sorunsuz günler geçirmeniz dileklerimle.

     

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN