Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürGoogle Play’de 2017 4. çeyreğine dair çarpıcı istatistik

    Google Play’de 2017 4. çeyreğine dair çarpıcı istatistik

    Google Play uygulama mağazasının kullanıcı ilgisi yönündeki yükselişi aralıksız devam ediyor. İşte konuya dair çarpıcı göstergeler…

    Akıllı telefon adetlerindeki artış, halihazırdaki cihaz kullanım verileri, kullanıcı tabanındaki dikey ve yatay büyüme derken Android işletim sistemine sahip mobil ürünlerdeki sayısal artış olağanüstü seviyelere gelmiş durumda. Her yıl milyarlarca yeni akıllı telefonun dahil olduğu pazarda uygulama mağazası boyutu da paralel şekilde büyüyor. İşte bu bağlamdaki bir araştırmanın neticeleri kamuoyu açısından dikkate değer düzeyde…

    Mobil uygulama ekosistemine yönelik analiz ve araştırmaları ile tanınan App Annie adlı şirketin verilerine göre 2017 dördüncü çeyreğinde Google Play üzerinden gerçekleşen toplam uygulama indirme rakamı 19 milyarı aştı. Tüketici beklentileri ile örtüşen milyonlarca uygulamanın ulaştığı toplam rakam önceki yıllara göre hatrı sayılır bir ivmeye işaret ediyor.

    Önemli bir dipnot olarak rakam, sadece yeni yüklemeleri kapıyor, dolayısıyla yeniden yükleme veya güncellemeri içermiyor.

    App Store mu Google Play mi?

    2017 yılı için toplam gelirlerin de 17 milyar Amerikan Doları seviyesine taşındığı bilgisinin paylaşıldığı araştırma, ilginç bir diğer detayı da beraberinde getirdi; iOS işletim sistemli cihazların uygulama mağazası App Store’dakinden yüzde 145 daha fazla sayıda uygulamanın indirilmiş olması. Buna karşın App Store’un Google Play’den daha fazla gelir elde etmiş olduğunu belirtelim.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN