Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunStar Wars: Battlefront 2 İnceleme

    Star Wars: Battlefront 2 İnceleme

    Star Wars: Battlefront 2, şüphesiz 2017’nin en iyi FPS oyunlarından birisi. Star Wars hayranlarını ve FPS meraklılarını bir araya getirerek harika Star Wars atmosferinin içine atan Battlefront 2’de sevdiğiniz Star Wars karakterleri ile çevrim içi olarak diğer oyuncular ile oynayabilirsiniz. İlk oyunun aksine hikaye moduna sahip olan Battlefront 2‘de DICE’ın bir diğer oyunu olan Battlefield serisi benzeri, sizi çoklu oyuncu moduna hazırlayan yüzeysel bir hikaye içeriyor.

    Star Wars Episode VI: Return of the Jedi ve Star Wars Episode VII: The Force Awakens arasında gelişen olayları anlatan hikayede İmpatorluğun en elit birliği olan Inferno Squad’ın lideri Iden Versio karakteri ile oynuyoruz. Hikaye modunun Star Wars hayranlarına en çok hitab eden yanı karakter çeşitliliği olmuş. Luke Skywalker’dan Han Solo’ya Star Wars evrenindeki tüm ikonik karakterler oyunda yer almakta. Bu arada Return of the Jedi’dan sonra Luke’ın ilk jedi tapınağını nasıl bulduğunu da oyunda bize gösteriyorlar. Kısacası oyun adeta aradaki boşlukları doldurmak için hazırlanmış bir senaryoya sahip.

    Grafik olarak belki de bir FPS oyununda yer alan en başarılı grafiklere sahip olan Star Wars: Battlefront 2, Star Wars evreninde yer alan göz alıcı manzaraları harika bir şekilde oyuna eklemiş. Önceki oyuna göre özellikle oynanış bazında tamamen değişen Battlefront 2, eski oyundaki Star Cards yerine, yeni bir sistem getirmiş. Ayrıca, serinin ilk oyunundaki araçları ve kahramanları almaya yarayan sistem yerine puan sistemi gelmiş. Oyunun Galactic Assault ve Strike modlarında Assault, Heavy, Specialist ve Officer isimli dört sınıfın yanı sıra, puanla açılan sınıflar da bulunuyor 2.000 puan toplayınca Resistance, Rebellion ve Republic’de Rocket Trooper, 3.000 puan toplayınca ise Wookie olabiliyorsunuz. First Order, Empire ve Separatist’lerde ise 2.000 puana Rocket Trooper, 3.000 puana ise Flametrooper olabiliyorsunuz. ilk oyuna göre değişen aslında en küçük ama oynanış olarak en büyük mekanik ise Rocket Jump kartlarının kaldırılması ve sınıfa özel olması olmuş. İlk oyunun vazgeçilmez özelliği olan Rocket Jump, oyuncuların rakibe daha taktiksel yaklaşmasını sağlıyor.

    Oyunda yer alan kutulardan çıkan yeni kartlarla karakterlerimizi geliştirip, daha da güçlü bir hal alabiliyoruz. Star Wars evrenindeki bir çok silah yer alıyor bu sayede filmlerde görüp beğendiğiniz ikonik silahları karakterleriniz ile kullanabiliyorsunuz. İlk oyuna göre üç kat daha fazla içeriğe sahip olan Battlefront 2’de ayrıca bir çok yeni mod da bulunmakta. En çok öne çıkan modlardan biri olan Heroes vs. Villians içerisinde Republic, Rebellion ve Resistance tarafında Yoda, Rey, Finn, Lando, Han Solo, Luke Skywalker, Leia bulunurken, Empire, Separatist ve First Order tarafında Kylo Ren, Emperor Palpatine, Darth Vader, Boba Fett, Captain Phasma Bossk ve Darth Maul bulunuyor. Oynaması bir hayli eğlenceli olan bu modda, Star Wars evreninin tüm zamanlarında yaşamış olan efsane karakterleri karşı karşıya getirebiliyorsunuz. Star Wars: Battlefront 2’de yer alan bir diğer mod ise Starfighter Assault. Bu mod içerinde 12 vs 12 olarak oyuncular ikonik gemiler ile it dalaşına giriyor. Burada aynı zaman Millenium Falcon gibi rüyalarımızı süsleyen gemiyi de kullanabiliyorsunuz.

    Sonuç olarak Star Wars: Battlefront 2, ilk oyunu başarılı kılan bütün mekanikleri daha da çalışır hale getirerek daha güzel bir oyun ortaya çıkarmış. Grafikleri ile büyüleyen ve oynayan kişiyi Star Wars atmosferine sokmayı başaran Star Wars: Battlefront 2, yılın en başarılı FPS oyunlarından biri olmayı başarmış.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN