Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Haberlerİnovasyonİddia: Apple artırılmış gerçeklik ekipmanını 2019’da tanıtabilir

    İddia: Apple artırılmış gerçeklik ekipmanını 2019’da tanıtabilir

    Artırılmış gerçeklik teknolojisinin küçük ama ilginç adımlarla gündemin çeşitli anlarına dahil olduğuna şüphe yok. Bir mobil oyunla, Pokemon GO’yla sıklıkla adından söz ettiren teknoloji, aynı zamanda çok sayıda ‘geleceğin yükselen teknolojileri’ beklentisinin de tam olarak kalbinde. Peki ya Apple?

    Güvenilir medya organlarından Bloomberg’te yer alan bir habere göre Apple, en erken 2019 yılında bir artırılmış gerçeklik ekipmanı tanıtabilir. Söz konusu ekipmanın Apple Watch ürün hattıyla yakın ilgisinin bulunacağı (belki akıllı saatin bir kontrolör olarak kullanılabileceği) belirtiliyor. Bildirilen 2019 tarihinin dışında 2020 ilk aylarının da söz konusu ürün için kamuoyuna sunulacağı dönem olabileceği kaydediliyor.

    Haberde geçen diğer varsayım ise rOS adını alacak ayrı bir işletim sistemiyle geleceği iddiasına dayanıyor. watchOS ve tvOS gibi iOS gibi rOS’un da sonraki Apple ürünü, artırılmış gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi olacağı belirtiliyor. Son olarak belirtilen aygıtın kendi mikroişlemcisine sahip olması ve yine kendi ekranıyla gelmesi gibi varsayımlar da var.

    Apple artırılmış gerçeklik alanında neler planlıyor sorusunun yanıtıyla ilgili olarak, şimdilik ‘resmi’ bilgiler bulunmasa da bazı kaynaklara dayandırılan detaylar dikkate değer. Olası artırılmış gerçeklik ürününün neye benzeyeceği ve diğer detaylar da şimdilik tam anlamıyla muamma durumunda. Bununla birlikte önümüzdeki süreçte konuya dair daha fazla bilginin açığa çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN