Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımYaz tatili için iOS ve Android uygulamaları

    Yaz tatili için iOS ve Android uygulamaları

    Tatil zamanı geldi de geçiyor bile. Tatilde giderken ya da tatildeyken akıllı telefonumuzda bulunan bazı uygulamalar, yolculuğunuzu veya tatilimizi çok daha eğlenceli hale getirebilir. (golfland.com) Tatildeyken  kullanacağınız uygulamalar ile zamanı daha efektif kullanabilir, unutamayacağınız anılara sahip olabilirsiniz.

    Bu haftaki yazımda; tatile giderken ya da tatilde kullanabileceğiniz iOS ve Android uygulamalarından bahsedeceğim.

    Google Çeviri

    summer_travel_iphone_and_android_apps_011

    103 dil desteği bulunan Google Translate uygulaması aynı zamanda offline olarak 52 dile de destek sunmakta.  Farklı bir ülkeye yapılan seyahatlerde oldukça işe yarayan uygulamanın en beğenilen özellikleri arasında resimden çeviri yapabiliyor olması geliyor. Özellikle yabancı ülkelerde kullanılabilecek navigasyon özelliği oldukça işe yarıyor.

    Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz çeviri uygulaması ile metin çevirilerinizi sesli olarak dinleyebilir, konuşmaları, el yazılarını ve fotoğraflarda bulunan metinleri doğrudan farklı dillere çevirebilir, beğendiğiniz çevirileri kayıt edebilir ve cihazlar arası senkronizasyon özelliğini kullanarak çevirileri bilgisayar ortamına aktarabilirsiniz.

    Uygulamanın iOS ve Android versiyonlarına iOS ve Android linklerinden ulaşabilirsiniz.

    Pro HDR X

    summer_travel_iphone_and_android_apps_012

    Akıllı telefonunuzun dahili kamera uygulaması ile HDR fotoğraflar çekebilirsiniz, ama daha güçlü bir HDR etkisi istiyorsanız, Pro HDR X’i deneyebilirsiniz. HDR’yi doğru ışık ortamında kullanmak oldukça önemli. Eğer fotoğraflarınız biraz karanlık veya bulanık çıkıyorsa, HDR kullanmanız oldukça işinize yarayacak.

    Uygulamanın diğer özellikleri olarak; arka ve ön kamera desteği, gerçek zamanlı güncelleme,  HDR tek görüntü düzenleme ve birleştirme, filtreleme, başlık ekleme, coğrafi etiketleme ve fotoğraf kütüphanesi desteğini sayabilirim.

    Uygulamayı iOS ve Android linklerinden indirebilirsiniz.

    LiveTrekker

    summer_travel_iphone_and_android_apps_013

    Eğer bilmediğiniz bir yerdeyseniz, nerelere gidilmesi gerektiğini bilmiyor ve bu konuda daha önce o yerlerde bulunan kişilerden öneriler almak istiyorsanız LiveTrekker uygulaması tam size göre.

    LiveTrekker uygulaması ile gezdiğiniz yerleri paylaşma şansına sahipsiniz. Bir parkı ya da bir sahili gezerken yorumlar bırakabilir, daha sonra gezecek olanlara yardımcı olabilirsiniz. Uygulama içinde gezilecek bir yeri arayarak daha önce yapılan yorumlar çerçevesinde bilgi sahibi olabilirsiniz. Gezilen yerleri GPS ile kaydedebilirsiniz.

    LiveTrekker uygulamasını iOS ve Android linklerinden indirebilirsiniz.

    Kayak

    summer_travel_iphone_and_android_apps_014
    Seyahat etmeyi sevenlere yönelik rezervasyon ve karşılaştırma uygulamalarından birisi olan Kayak, bu konuda popüler olanlardan.
    Uygulamada; uçuş, araç kiralama ve otel fiyat karşılaştırmaları, yakındaki oteller, otel rezervasyonu, uçuş durum takibi, seyahat programını yönetebilme, havayolu şirketi valiz bedellerini inceleme, havalimanı bilgilerine erişebilme özellikleri bulunuyor.
    Pro versiyonunda ücretsiz versiyondan farklı olarak reklam gösterimi yok ve 100’den fazla havalimanının iç mekan haritaları bulunuyor.
    Kayak uygulaması iOS ve Android linklerinden indirilebilir.

    Vurb

    summer_travel_iphone_and_android_apps_015

    Vurb; Mekan, Etkinlik ve Organizasyon Keşfetme Uygulaması olarak öne çıkıyor.

    Vurb; çevrenizde olup biten etkinlikleri takip ederek, katılım sağlamanıza ve yeni etkinlikler düzenlemenize olanak sağlayan etkinlik ve organizasyon bulma uygulaması olarak adından söz ettiriyor. Günlük hayata dair hemen hemen tüm etkinliklerinizi organize etme imkanı tanıyor. İletişim ve sosyal ağ desteği ile birlikte, çevrenizde olan bütün etkinlik ve organizasyonları takip edebiliyorsunuz.

    Vurb uygulamasını iOS ve Android linklerinden indirebilirsiniz.

    Converter Plus

    summer_travel_iphone_and_android_apps_016

    Converter Plus; bir birim çeviri uygulaması. Oldukça kullanışlı bir arayüze sahip olan bu uygulama ile hız, zaman, para birimi, sıcaklık, enerji, mesafe gibi birimlerin çevirilerini rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Özellikle yurt dışı gezilerinizde para birimlerinin çevirilmesi konusunda işinize yarayacağını düşünüyorum. 167 farklı para birimini bulabileceğiniz uygulamada, para birimleri 6 saatte bir kur güncellemesi yapıyor.

    Uygulamayı iOS ve Android linklerinden indirebilirsiniz.

    TripSee

    summer_travel_iphone_and_android_apps_017

    TripSee uygulaması seyahatleriniz planlamak için kolay bir arayüz sağlıyor. Bir ülkeye gittiğinizde nereleri gezebileceğinizi görebiliyorsunuz.

    TripSee uygulamasını iOS  ve Android linklerinden indirebilirsiniz.

    Hotel Tonight

    summer_travel_iphone_and_android_apps_018

    Çok sık seyahat yapıyorsanız, yurt dışına çıktığınızda konaklayacak bir yer bulmak konusunda yardımcı bir uygulama arıyorsanız, Hotel Tonight uygulaması tam size göre. Otel fiyatlarını kıyaslayabileceğiniz, rezervasyonunuzu mobil cihazınızdan yapabileceğiniz bir uygulama. Bu uygulama ile daha az plan yaparak tatilinize daha çok vakit ayırabiliyorsunuz.

    Uygulamayı iOS ve Android linklerinden indirebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN