Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAPPLE Watch Series 10 İnceleme

    APPLE Watch Series 10 İnceleme

    Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Apple Watch Series 10 ister eski bir versiyondan geçiş için isterseniz de yeni bir akıllı saat almak için iyi bir seçenek gibi duruyor. Bakalım bu yeni akıllı saat neler vaat ediyor…

    Öncelikle şunu belirtmemde fayda var, Apple Watch Series 10, Watch Series 9’a kıyasla daha büyük bir ekrana sahip. Ayrıca daha hafif ve daha şık bir tasarımı üzerinde barındırıyor. Bunların yanında Watch Series 9’dan daha hızlı şarj oluyor. Bunlar akıllı saate ilk bakışta gözümüze çarpan özellikler arasındaki artılar.Apple Watch Series 10

    Apple Watch Series 10: Daha Büyük Ekran, Daha İyi Performans ve Çok Daha Hafif

    Apple Watch Series 10’un seleflerine göre bazı büyük yükseltmeler getirdiğini söyleyebilirim. Öncelikle tasarım çizgisinde fazla bir değişiklik yok. İlk bakışta eski versiyonla çok fazla fark görmeyeceksiniz. Fakat Apple Watch kullanımına aşina iseniz yeni saati kullanmaya başlayınca deneyimin önemli bir yükseltme gösterdiğini hemen fark edeceksiniz.Apple Watch Series 10

    Apple Watch Series 10: Titanyum ve Alüminyum Kasa Seçeneklerine Sahip

    Apple Watch Series 10’un iki boyutu mevcut: 42 mm ve 46 mm. Bu incelememizde her ikisine de değineceğiz. Watch Series 10 hem alüminyumdan hem de titanyumdan yapılmış bir kasayla geliyor. Bu sefer alüminyum yeni bir renge de kavuşmuş durumda. Jet Black, daha önce çelik varyantta kullandığımız parlak ve ayna benzeri kaplamaya sahip.

    Watch Series 10, Always-On moduna sahip OLED Retina LTPO ekrana sahip olup, 42 mm model için 352 x 430 piksel, 46 mm versiyon içinse 396 x 484 piksel çözünürlük sağlıyor. Ekran, maksimum 2.000 nit parlaklığa ulaşıyor.

    S10 SiP işlemcisi tarafından desteklenen Seri 10, hızlı şarjı destekliyor. Bu akıllı cihazın bir saatten kısa sürede %80 pil kapasitesine ulaşmasını sağlıyor. Dayanıklılık açısından, 50 metreye kadar su geçirmezlik için WR50 derecesine, IP6X toz direncine ve titanyum modeller için çizilmeye dayanıklı safir kristale sahipken, alüminyum varyantlar Ion-X camla korunmakta.

    Saat, hücresel modeller için Wi-Fi, Bluetooth 5.3, GPS ve isteğe bağlı LTE ile donatılmış. Ayrıca uygulamalar, medya ve daha fazlası için 64 GB dahili depolama alanıyla birlikte geliyor. Ağırlık açısından, alüminyum model daha hafif, 42 mm için yaklaşık 32 g ve 46 mm varyantı için 39 g ağırlığında. Titanyum modeller ise sırasıyla 40 g ve 47 g ile biraz daha ağır. Watch Series 10’un klavyesindeki tuşlar, Watch Series 9’daki tuşlardan yüzde 20 daha büyük.Apple Watch Series 10

    Görüntü Aynı Fakat Deneyim Farklı

    Saati ilk taktığınızda eski modele göre daha hafif ve daha ince olduğunu hemen anlayabilirsiniz. Apple, fark etmeyeceğimizi söylüyor, ancak saatin dijital ekranı içeride bir milimetre küçüldü ve bu da saatin daha ince olmasına yardımcı oluyor.

    Ekran da açıkça daha parlak. Apple, LTPO3 teknolojisini kullanan Series 10’daki OLED ekranın, geniş açılı ekran sayesinde belirli açılardan Series 9’dan yüzde 40’a kadar daha parlak olduğunu söylüyor. Ve Watch Series 10, Apple Watch’taki en büyük ekrana sahip. Watch Ultra’dan da daha büyük. Apple’a göre, Watch Series 10, Ultra 2’den yüzde 3 daha büyük ekrana sahip. Bubun bir anlamı da artık saat üzerinde yazı yamanın çok daha kolay olduğu.

    Apple Watch Series 10’daki ekran yenileme hızı da iyileştirilmiş durumda. Bu, daha iyi bir ekran verimliliği sunuyor. Apple ayrıca, cihaz düşük güç modundayken bile daha akıcı animasyonlar sağlayan 1Hz yenileme hızından yararlanmak için tasarlanmış yeni saat yüzlerini de tanıttı. Bu iyileştirme pil tasarrufu sağlıyor ve her zaman akıcı görseller sağlayarak size daha iyi bir genel kullanıcı deneyimi sunuyor.

    Watch Series 10 Çok daha Hızlı Şarl Oluyor

    Apple’ın dediği gibi, Watch Series 10 “her zamankinden daha hızlı şarj oluyor”. Watch Series 10’u bir saatten biraz fazla bir sürede %0’dan %100’e şarj edebiliyorsunuz. Yaklaşık 45-50 dakika şarjda tutsak bile, saati gün boyunca idare edecek kadar pil elde edebiliyorsunuz.

    Watch Series 10’un ekran, tasarım ve pilindeki iyileştirmeleri gerçekten takdir edici. Yeni Apple Watch’ta diğerlerinden daha çok sevilen bir diğer özellik de ses izolasyon desteği ve antrenman desteği.

    Ses izolasyonundan bahsedelim. Apple Watch’ta aramaları yanıtlamak her zaman kullanışlı olmuştur, ancak genellikle, hızlı bir “evet” veya “hayır” olmadığı sürece, diğer kişi arka plan gürültüsünden bunaldığı için aramayı kısa kesip telefonunuza geçersiniz.Apple Watch Series 10

    Bu, Watch Series 10 ile değişiyor. Artık ortam gürültüsünü filtreleyen bir özellik olan ses izolasyonunu destekliyor. Testlerimde sesimin net ve berrak olduğu, arka plan gürültüsü veya rahatsızlık olmadığını gördüm.

    Watch Series 10’daki hoparlör tasarımı da yenilenmiş durumda. Tek taraflı yarıktan, geleneksel hoparlör ızgarasını andıran yeni bir mikro delik düzenlemesine geçilmiş durumda.

    Apple Watch Series 10’u Almalı mısınız?

    Saat bazıları fark edilmeyebilecek bazıları ise hayatınızı değiştirebilecek başarılı yükseltmelere sahip. Genel kullanıcı deneyimi Watch Series 10’da, Watch Series 9 veya diğer Apple Watch’lara kıyasla kesinlikle daha iyi. Eğer bir Apple Watch tutkunuysanız bu model sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır.

    Yeni Apple Watch Akıllı Saate Ulaşmak İçin Tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN