Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımUygun fiyatlı Apple Vision ile ilgili yeni bilgiler geldi!

    Uygun fiyatlı Apple Vision ile ilgili yeni bilgiler geldi!

    Apple, son dönemde Vision Pro 2 modeli üzerinde çalışsa da, asıl hedeflerinden biri daha fazla tüketiciye ulaşmak. Bu doğrultuda, şirketin daha hesaplı bir Apple Vision modeli geliştirdiği söyleniyor. Ancak Türkiye’deki kullanıcılar, yeni modelin fiyatı karşısında pek memnun kalmayabilir.

    Apple Vision daha ucuz ama halen çok pahalı!

    Apple’ın ilk Vision Pro modelinin 3499 dolarlık fiyat etiketi, pek çok teknoloji meraklısının cihazı deneyimlemesine engel oldu. Bu durumu fark eden Apple, daha uygun fiyatlı bir model için çalışmalarını hızlandırdı. Ünlü teknoloji analisti Mark Gurman’ın verdiği bilgilere göre, bu yeni modelin fiyatı 2000 dolar civarında olacak. Ancak bu fiyat bile birçok Apple hayranı için erişilebilir olmaktan uzak.

    Samsung Apple Vision Pro XR başlık

    Vision Pro’nun yüksek fiyatı, cihazın yaygınlaşmasını engelleyen en büyük unsurlardan biri olarak gösteriliyor. Bu nedenle Apple, daha hesaplı bir Vision modeliyle geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Şirketin bu modelle, Vision Pro’nun gelişimini bir süreliğine ikinci plana attığı da söyleniyor. Yeni modelin daha düşük donanım özelliklerine sahip olması bekleniyor.

    Ancak fiyat indirimi, cihazın bazı özelliklerinden ödün vermek anlamına geliyor. Söylentilere göre, Vision Pro’nun güçlü M2 çipi yerine bu daha uygun fiyatlı modelde A18 Pro gibi eski bir işlemci kullanılacak. Ayrıca, alüminyum ve cam gibi lüks materyallerin yerini plastik bileşenler alabilir.

    Apple, yeni modelin satışlarının Vision Pro’dan iki kat fazla olmasını beklese de, Vision Pro’nun bugüne kadarki satış performansı göz önüne alındığında bu beklenti iyimser olabilir. Üstelik bu modelin Türkiye’deki fiyatının ne kadar olacağı da büyük bir merak konusu.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN