Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürTizen cihazda yerleşik AI kullanarak dünya standardında performans sunuyor

    Tizen cihazda yerleşik AI kullanarak dünya standardında performans sunuyor

    Samsung’un ana işletim sistemi Tizen, sektör deneyimini daha fazla cihaz ve hizmete taşıyor.

    Samsung, yapay zeka özellikli bazı ev aletlerine 7 inç LCD dokunmatik ekrana sahip AI Home’u ekledi. Tizen ayrıca Tizen AI hizmetleri ile de güçleniyor. Samsung Nöral İşleme Birimi (NPU) tarafından desteklenen ve Samsung ürünlerine uyacak ve kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde optimize edilen Tizen AI hizmetleri, TV izlerken veya görüntülü arama yaparken yankı ve gürültü seviyelerinin kontrol edilmesi ya da kullanıcının yazma stilini analiz ederek daha iyi not alabilmesini sağlama gibi daha akıllı, daha güvenli ve daha kişiselleştirilmiş deneyimler sunacak.

    Samsung’un yapay zeka ile deneyimleri geliştirme konusundaki kararlılığı, Tizen ile Galaxy ekosisteminin uyumlu çalışma kabiliyetlerini de güçlendirdi. Kullanıcıların fare ve klavye de dahil olmak üzere aynı Bluetooth araçlarını kullanarak hem akıllı telefonlarında hem de tabletlerinde gezinmelerini ve kontrol etmelerini sağlayan Multi-Control, Tizen ile akıllı monitörlere ve TV’lere de uzanacak.

    Samsung ayrıca geliştiriciler için RISC-V tabanlı Tizen’i geliştirdi ve RISC-V ile tasarlanan Tizen uygulamaları için yeni bir SDK 2026’da kullanıma sunulacak. Tizen ayrıca platformlar arası geliştirme çerçevesi Flutter’ın en yeni sürümünü desteklerken, uygulama geliştiricilere daha fazla hata ayıklama ve profil oluşturma olanağı sağlayan genişletme araçlarına sahip olmaya devam edecek.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN