Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelApple Watch Düşme Algılama Özelliği Nasıl Çalışıyor?

    Apple Watch Düşme Algılama Özelliği Nasıl Çalışıyor?

    Öncelikle sizlere Düşme algılama özelliğinin ne işe yaradığını açıklamam gerekiyor. Çünkü birçoğunuz düştükten sonra algılansa ne olur diyebilirsiniz. Fakat durum böyle değil.

    Düşme algılama cihazları, düşme sonucu telefona ulaşamayan yaşlılara hızlı tıbbi yardım sağlayan bir uyarı sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu cihazlar, bir düğmeye basılarak veya otomatik olarak, düşme gerçekleştiğinde bunu algılayabilen ve tıbbi personeli müdahale etmesi için uyarabilen giyilebilir cihazlar. Bu cihazların kullanıcıları genellikle düşme riski daha yüksek olan veya düşme meydana gelirse ciddi sonuçlarla karşılaşabilecek yaşlı yetişkinler.

    Apple Watch Düşme Algılama Özelliği Nasıl Çalışır?

    Apple Watch Düşme Algılama, saat takılıyken düşmeyi algılamak için senkronize edilmiş bir iPhone gerektiren özellik. BU özelliği kullanabilmek için Apple Watch SE veya Apple Watch Series 4 veya sonraki serileri kullanmanız gerekiyor. Bu özellik, bir Apple Watch satın aldığınızda dahil ediliyor, bu nedenle bunun için ekstra bir ödeme yapmanıza gerek yok. Düşme algılamayı açmak veya kapatmak için iPhone’unuzda Apple Watch uygulamasını açın. Ardından, Saatim ve Acil SOS’a dokunun. Açık seçeneğini seçerseniz, Her zaman açık veya Yalnızca antrenmanlar sırasında açık seçeneğini belirleyebilirsiniz.

    Düşme algılarsa, kişinin bileğine bir titreşim verilir, bir alarm çalar ve bir uyarı gösterilir. Kişi daha sonra acil servislere bağlanmayı veya saatin yan tarafındaki “dijital kurma kolu” düğmesine basarak uyarıyı reddetmeyi seçebilir. Kullanıcılar ayrıca uyarıyı kapatmak için dokunabilir veya uyarıyı reddetmek için “İyiyim”e dokunabilir.

    Apple Watch kişinin hareket ettiğini algılarsa, yanıt vermesini bekler. Ancak, kişi yaklaşık 60 saniye boyunca hareketsiz görünüyorsa, Apple Watch bileğine dokunarak 30 saniyelik bir geri sayım başlatır ve bir uyarı sesi çıkarır.

    Uyarı, kullanıcı veya yakınındaki birinin duyabilmesi için giderek daha yüksek sesle duyulur. Birisi iptal düğmesine dokunmadığı sürece, saat geri sayım biter bitmez acil servislerle otomatik olarak iletişime geçecektir. Apple’ın GPS konum izleme özelliği aracılığıyla kişinin mevcut konumunu enlem ve boylam koordinatları olarak paylaşacaktır.

    Arama tamamlandığında, saat kullanıcının acil durum kişilerine konumlarını içeren bir mesaj gönderir, böylece bir düşme tespit edildiğini ve acil durum servislerinin bilgilendirildiğini bilirler. Saat bu acil durum kişilerini kullanıcının Tıbbi Kimliğinden çeker, bu kimlik düşme tespit özelliğinden en iyi şekilde yararlanmak için önceden ayarlanmalıdır. Kişi Apple Watch’uyla düşmediğini teyit etmediği sürece, tüm düşmeler otomatik olarak Sağlık uygulamasında kaydedilir.

    Apple Watch Düşme Algılama’nın faydalarından yararlanmak için bir Apple Watch SE veya Apple Watch Series 4 veya daha yenisine ve bir iPhone’a ihtiyacınız olacak bunu unutmayın.APple watch düşme algılama

    Apple Watch Düşme Algılama Özelliğini Neden Kullanmalısınız?

    Apple Watch Düşme Algılama, bağımsızlıklarını korumak ve güvenli bir şekilde yerinde yaşlanmak isteyen yaşlı yetişkinler için iyi bir seçenek olabilir. Düşme algılama cihazlarının en büyük faydalarından biri, çoğu insan için çok büyük bir masraf olabilen destekli yaşam veya huzurevine gitme ihtiyacını önlemeye veya uzatmaya yardımcı olabilmeleridir.

    Ayrıca, bu cihazların kurulumu ve kullanımı kolaydır ve kullanıcı ve sevdiklerinin, düşme durumunda hemen tıbbi müdahaleye ulaşabilecekleri konusunda kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayabilir.

    Apple Watch’u olmayan veya takmayı reddeden yaşlı yetişkinler Apple Watch Düşme Algılama için iyi adaylar değildir. Hafıza kaybı ve saati sürekli takmalarını veya nasıl çalıştığını anlamalarını engelleyebilecek diğer bilişsel zorlukları olanlar muhtemelen bu teknolojiye güvenmekten de kaçınmalıdır.apple watch düşme algılama

    Apple Watch Düşme Algılama Özelliğini Kullanmanın Artıları ve Eksileri

    Uygun fiyatlı: Destekli yaşam veya huzurevi bakımının maliyetiyle karşılaştırıldığında, Apple Watch Düşme Algılama özelliğinin fiyatı makul, özellikle de aylık izleme ücreti yerine yalnızca saatin kendisi ve bir iPhone için ödemeniz gerektiğini düşündüğünüzde fiyat gayet makul..

    GPS konum izleyici: Apple Watch’un GPS konum izleyicisi, acil servislerin ve sevdiklerinizin düşmenin tam olarak nerede meydana geldiğini bilmesini kolaylaştırır.

    Acil servislere otomatik çağrı: Saat, bir kişinin yaklaşık bir dakika boyunca hareketsiz kaldığını algılarsa ve 30 saniye boyunca yanıt vermezse, otomatik olarak acil servislere bağlanır.

    Düşme takibi: Tüm düşmeler Apple Watch’un Sağlık uygulamasında takip edilir; böylece kullanıcılar, sevdikleri, bakıcılar ve sağlık personeli güvenlikleri konusunda güncel kalabilir.

    Apple Watch ve iPhone gerekir: Apple Watch Düşme Algılama teknolojisi yalnızca Apple Watch SE veya Apple Watch Series 4 veya sonraki serilerle ve senkronize edilmiş bir iPhone cihazıyla çalışır.

    Acil bir durumda anlaşılması veya kullanılması zor olabilir: Geleneksel kolye tarzı kişisel acil durum müdahale düğmeleri kullanımı kolay olduğu için popülerdir: Yaşlı yetişkinler bir düğmeye basar ve yardım gelir. Apple Watch’larda, yaşlı yetişkinlerin saatin nasıl çalıştığını, nasıl şarj edileceğini ve nasıl kullanılacağını anlamaları gerekir.

    7/24 izleme yok: Apple Watch Düşme Algılama, 7/24 izleme merkezine bağlanmaz. Bunun yerine, en yakın acil operatörünü arar. Çoğu tıbbi uyarı sistemi, profesyonel müdahalecilerin durumu değerlendirdiği ve gerekirse acil durum operatörü ile iletişime geçtiği izleme merkezlerine bağlanır.

    Applw Watch fiyatlarını görmek için bu bağlantıya tıklayın.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN