Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımPS5 Pro bu yıl piyasaya çıkabilir!

    PS5 Pro bu yıl piyasaya çıkabilir!

    Sony’nin henüz resmen duyurmadığı PS5 Pro, bu yıl içinde raflardaki yerini almış olabilir. Oyun dünyasının güvenilir kaynaklarından Jeff Grubb’ın son açıklamaları, merakla beklenen konsolun çıkış tarihini çok büyük oranda ortaya çıkarmış gibi görünüyor.

    PS5 Pro, eylül ayında bizlerle!

    Grubb’ın Game Mess Mornings programında paylaştığı bilgilere göre, PS5 Pro’nun 2024 içinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ayrıca, Eylül ayı sonuna kadar bir State of Play etkinliği düzenlenmesi de gündemde. Bu etkinlikte PS5 Pro’nun tanıtılıp tanıtılmayacağı henüz netlik kazanmasa da gelen son dedikodular Sony’nin lansmanı bir konsol tanıtımıyla süsleyeceği yönünde.

    Öte yandan, PS5 Pro artık sektörün açık sırrı haline gelmiş durumda. Bu yılki Gamescom fuarında konuyla ilgili konuşan ve ismi verilmeyen bir geliştirici, Sony’nin kendileriyle sistem özelliklerini paylaştığını ve Unreal Engine 5 ile geliştirilen oyunların bu yeni konsolda çok daha iyi performans sergileyeceğini belirtti. Küçük ölçekli bir stüdyonun bile bu bilgilere sahip olması, Sony’nin geniş bir geliştirici ağına ulaştığını gösteriyor.

    PS5 Pro’nun en dikkat çekici özelliklerinden biri, grafik işleme kapasitesinde yüzde 45’lik bir artış sunması olacak. Ayrıca, ışın izleme performansı da ciddi şekilde artacak; yeni ışın izleme mimarisi, bu teknolojinin hızını 2-3 kat artırıyor, hatta bazı durumlarda 4 kata kadar çıkabiliyor. Yani, daha gerçekçi ve detaylı ışıklandırma efektleri bekleniyor.

    Sony cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmese de, kulislerdeki hareketlilik PS5 Pro’nun çok yakında yakında vitrine çıkacağına işaret ediyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN