Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelUzun yıllardır geliştirilen GTA oyunu iptal edildi!

    Uzun yıllardır geliştirilen GTA oyunu iptal edildi!

    Bildiğiniz üzere Meta, Quest giyilebilir cihazını daha popüler bir platform haline getirebilmek için çeşitli projeler geliştiyordu: GTA, Splinter Cell ve Assassin’s Creed gibi popüler markaların VR versiyonlarını geliştirmeyi planlayan Meta, GTA San Andreas’ın VR versiyonunu resmen rafa kaldırdı.

    GTA San Andreas VR başka bahara kaldı

    Meta, GTA: San Andreas VR projesini ilk olarak 2021’in sonlarında duyurmuştu. O zamandan beri proje hakkında herhangi bir güncelleme yapılmamıştı. Dünyaca ünlü bir oyun haber sitesi, projeyle ilgili Meta’dan bilgi talep ettiğinde, şirket projenin süresiz olarak askıya alındığını doğruladı.

    Meta’nın bir sözcüsü, YouTube’da Skydance’ın yeni duyurulan Behemoth oyunuyla ilgili bir yorumda, “GTA: San Andreas, diğer projelere odaklandığımız için süresiz olarak askıya alındı. Rockstar ile gelecekte çalışmayı dört gözle bekliyoruz,” şeklinde konuşarak projenin rafa kalktığını açıkladı.

    Meta’nın VR projeleri, daha önce Resident Evil 4’ün orijinal versiyonunu Oculus cihazlarına getirerek başlamıştı. Rockstar’ın oyunları da geçmişte VR uyarlamalarıyla gündeme gelmişti. 2017’de piyasaya sürülen LA Noire: The VR Case Files, ilk olarak HTC platformlarında piyasaya sürülmüş, ardından Meta cihazları ve PS VR için de yayımlanmıştı.

    Ancak, LA Noire’ın VR versiyonu Rockstar Games tarafından iç kaynaklarla geliştirilirken, San Andreas’ın VR versiyonunun yıllardır kim tarafından geliştirildiği, hatta kayda değer bir geliştirme aşamasına girip girmediği dahi belli değildi. Bu gelişmeler, VR oyuncuları arasında büyük bir hayal kırıklığı yaratırken, GTA: San Andreas severler için oyunun klasik sürümü (Trilogy’deki başarısızlığa rağmen) popülerliğini korumaya devam ediyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN