Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımAsus ROG Ally, en sonunda SteamOS'a kavuşuyor!

    Asus ROG Ally, en sonunda SteamOS’a kavuşuyor!

    Asus’un taşınabilir oyun cihazı ROG Ally, piyasaya çıktığı 2023 yılından bu yana oyunseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı Yenilenen ROG Ally X modeliyle de başarısını sürdüren cihaz, Windows 11’in elde taşınır cihazlarda sunduğu deneyim nedeniyle eleştiriliyordu.

    SteamOS en sonunda ROG Ally için geliyor

    Hem ROG Ally hem de ROG Ally X incelemelerinde, Windows 11’in elde taşınır bir cihazda beklenen akıcılığı sunamadığı sıkça dile getirilmişti. Microsoft’un işletim sistemi her ne kadar tanıdık ve stabil olsa da, Steam Deck’teki SteamOS’un oyun deneyiminden uzak bir tecrübe sunuyor.

    steamos-steam-deck-asus-rog-ally

    Bu nedenle, Valve’ın son SteamOS sürüm notlarında “ROG Ally tuşları için ekstra destek eklendi” ifadesi, dikkatli gözlerden kaçmadı. Bu, ROG Ally’nin nihayet SteamOS desteğine kavuşacağını resmen gözler önüne seriyor.

    The Verge’den Sean Hollister, bu ifadenin gerçekten SteamOS’un ROG Ally’e geleceği anlamına mı geldiğini teyit etmek için Valve ile bir görüşme gerçekleştirdi.

    Valve tasarımcısı Lawrence Yang, konuyla ilgili şunları söyledi:

    “ROG Ally tuşları hakkındaki not, SteamOS için üçüncü taraf cihaz desteğiyle ilgilidir. Ekip, SteamOS’ta daha fazla elde taşınır cihazı desteklemek için çalışmaya devam ediyor.”

    Yang ayrıca, Valve’ın daha önce Steam Deck’te SteamOS ve Windows arasında geçiş yapabilme sözünü de hatırlatıyor. Çift önyükleme olarak bilinen bu özellik hakkında Yang, “Windows tarafında, Steam Deck OLED için kalan Windows sürücülerini kullanıma sunmaya hazırlanıyoruz (Bluetooth sürücüsü için ürün yazılımı hazırladığımızı görmüş olabilirsiniz). Çift önyükleme desteğinin zamanlaması hakkında bir güncelleme yok – hala bir öncelik, ancak henüz ona ulaşamadık” şeklinde konuştu.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN