Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımiPhone 4 SE'de 8GB RAM olabilir!

    iPhone 4 SE’de 8GB RAM olabilir!

    Apple’ın bir sonraki nesil iPhone SE modelini iPhone 4 SE’nin, şirketin en yeni yapay zeka özelliklerini destekleyecek şekilde önemli bir donanım yükseltmesi alacağı bildiriliyor. Bloomberg’den tanınmış teknoloji muhabiri Mark Gurman’ın raporuna göre, dördüncü nesil iPhone SE’nin 2025’in başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve cihazın Apple Intelligence olarak adlandırılan yapay zeka özelliklerini barındıracağı tahmin ediliyor.

    iPhone 4 SE ilk kez daha büyük bir ekranla gelecek

    Mevcut iPhone serisinde yalnızca iPhone 15 Pro modellerinin Apple Intelligence’ı desteklediği düşünüldüğünde, bu gelişme şimdiden dikkat çekici hale geldi. Apple Intelligence’ın minimum 8GB RAM gerektirmesi nedeniyle, 6GB RAM’e sahip standart iPhone 15 ve 15 Plus modelleri bu özelliklerden yararlanamıyor. Ancak yeni iPhone SE 4’ün, mevcut modeldeki 4GB’dan 8GB’a yükseltilmiş RAM ile geleceği neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

    500 doların altında bir fiyata sahip olması beklenen iPhone SE 4, daha pahalı olan standart iPhone 15 modellerinin yapamadığı bir şeyi başararak Apple’ın en yeni AI özelliklerini çalıştırabilecek.

    Söylentilere göre yeni iPhone SE, iPhone 14 benzeri bir tasarıma, Touch ID yerine Face ID’ye, USB-C portuna, Action düğmesine ve Apple’ın kendi tasarımı olan 5G modeme sahip olacak. Ayrıca, Home düğmesini ortadan kaldıran tam ekran bir görünüm sunuacak şekilde tasarlanacak. Cihazın ekran boyutunun 4.7 inçten 6.06 inçe çıkması ve ilk kez OLED teknolojisini kullanması bekleniyor.

    Apple tedarikçilerinin bu yılın Ekim ayında cihazın seri üretimine başlaması bekleniyor. Cihazın 2025 Ocak ayında Çin Yeni Yılı öncesinde piyasaya sürülmesi mümkün olsa da serinin hep Mart ayında tanıtıldığı göz önüne alındığında Mart 2025’te bir lansman yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN