Samsung Electronics, Samsung’un çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) stratejilerinin yanında, sürdürülebilirlik alanında kaydettiği önemli ilerlemeleri içeren Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.
Samsung Electronics, kurumsal faaliyetlerinin dış çevre üzerindeki etkilerini ve şirketi etkileyen dışsal faktörleri göz önünde bulunduran sürdürülebilir yönetim odaklı öncelik değerlendirme sonuçlarını yayınladığı raporlarla açıklamaya devam ediyor. Samsung’un bu yıl haziran ayı sonunda açıkladığı 2024 yılı Sürdürülebilirlik Raporunun özeti aşağıdaki gibi:
İklim Değişikliği ve Enerji │ Kaynak Döngüselliği ve Atıklar │ Su
Samsung, 2022 yılının eylül ayında 2050 yılına kadar net sıfır Kapsam 1,2 emisyona ulaşma, döngüsel ekonomiye katkıda bulunan kaynak döngüselliğini en üst düzeye çıkarma ve teknolojik yenilik yoluyla çevresel zorlukların üstesinden gelme hedeflerini içeren Yeni Çevre Stratejisini açıklamıştı.
Samsung’un Cihaz Deneyimi (DX) Birimi 2030 yılına kadar net sıfır Kapsam 1,2 emisyona ulaşmayı hedefliyor. DX birimi 2023 sonu itibariyle %93,4 yenilenebilir enerji dönüşümüne ulaşırken, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Güney Kore, Çin, Brezilya, Hindistan ve Vietnam’daki büyük ölçekli küresel üretim tesislerinde uygulanan %100 yenilenebilir enerji kullanımının açıklanan bu orana katkı sunduğu belirtiliyor.
Samsung’un oluşturduğu Kaynak Döngüselliği Yol Haritası doğrultusunda, geçtiğimiz yıl satın alınan plastik parçaların %25’ine geri dönüştürülmüş reçine entegre edildi. Ayrıca DX Birimi de elektronik atık (e-atık) geri kazanım ve geri dönüşüm programlarının kapsamını 2023 sonu itibariyle 70’ten fazla ülkeyi içerecek şekilde genişletti.
Samsung’un Cihaz Çözümleri (DS) Birimi, 2050 yılına kadar Kapsam 1,2 emisyonlarda net sıfıra ulaşılması hedefiyle, 2023 yılında yeni proses gazı arıtma tesislerini (rejeneratif katalitik sistemler, RCS) kurarak, sıvı doğal gaz (LNG) atık ısı geri kazanım sistemlerinin kullanımını artırdı. Çeşitli azaltım faaliyetlerinin bir sonucu olarak, DS Biriminin Kapsam 1,2 emisyonları ise 2023 yılında 2022 yılına kıyasla %11,6 oranında azaltıldı. Ayrıca DS Birimi, Kore’de 60 megavatlık bir güneş enerjisi santralinden yenilenebilir enerji tedarik edilmesi için enerji satın alma anlaşmaları (PPA) imzalayarak yenilenebilir enerji kullanımını da yaygınlaştırdı.
Su yönetim sistemlerinin üstün başarısını kanıtlayan Samsung, Kore’deki Giheung, Hwaseong ve Pyeongtaek tesisleri ile Çin’deki Xi’an tesisi için Alliance for Water Stewardship’ten (AWS) en yüksek seviye olan Platin sertifikasını aldı. Ayrıca Samsung, atık üretimini azaltmaya devam ederken; Güney Kore Çevre Bakanlığı’ndan aldığı kaynak döngüselliği sertifikalarının sayısını da artırarak Mart 2024 itibariyle dokuz yeni kategoride daha sertifika almaya hak kazandı.
Kapsamlı raporun devamı için Samsung web sitesini ziyaret edebilirsiniz.