Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelGPTZero yayınlandı: Özellikleri neler?

    GPTZero yayınlandı: Özellikleri neler?

    Yapay zeka teknolojilerinin hızla geliştiği günümüzde, bu teknolojilerin etik kullanımı konusunda endişeler de artıyor. Bu endişelere çözüm olarak geliştirilen GPTZero, bir metnin insan tarafından mı yoksa yapay zeka tarafından mı yazıldığını tespit etmeyi amaçlıyor.

    GPTZero ne kadar güvenilir?

    Princeton Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri öğrencisi olan 22 yaşındaki Edward Tian tarafından geliştirilen GPTZero, Ocak 2023’te kullanıma sunuldu. Uygulama, ChatGPT, GPT-4 ve Claude gibi popüler yapay zeka modellerinin ürettiği metinleri tespit edebiliyor. Ayrıca, insan-yapay zeka işbirliğiyle oluşturulan içerikleri de ayırt edebilme iddiasını taşıyor.

    GPTZero’nun kullanımı oldukça basit. Herkes ücretsiz olarak sisteme erişebiliyor ve saatte 40 belgeye kadar tarama yapabiliyor. Ancak daha kapsamlı kullanım için ücretli planlar da mevcut. Aylık 10 dolardan başlayan planlarla kullanıcılar, daha fazla kelime tarama hakkı, gelişmiş AI tespit modelleri ve çoklu dil desteği gibi ek özelliklere de erişebiliyor.

    Uygulamanın doğruluğu konusunda ise farklı görüşler var. GPTZero, yüksek doğruluk oranı iddia etse de, bazı kullanıcılar sistemin tutarsız sonuçlar verdiğini belirtiyor. İnsan tarafından yazılan metinleri yapay zeka ürünü olarak etiketleme veya bazı yapay zeka metinlerini tespit etmede zorluk yaşama gibi sorunlar rapor ediliyor.

    Eğitimciler için tasarlanan GPTZero, öğrenci ödevlerinde yapay zeka kullanımını tespit etmek amacıyla geliştirilmiş olsa da, geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Gazeteciler, yayıncılar ve içerik üreticileri gibi içerik üreticileri tarafından da uygulamanın ilgi çekeceği tahmin ediliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN