Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımiPhone 16'nın en büyük ekran tedarikçisi belli oldu!

    iPhone 16’nın en büyük ekran tedarikçisi belli oldu!

    Teknoloji devi Apple’ın merakla beklenen yeni amiral gemisi iPhone 16’nın ekran tedarikçisi konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Güney Kore merkezli teknoloji haber kaynaklarına göre, dünyanın en büyük küçük ve orta ölçekli OLED panel üreticisi Samsung, iPhone 16 serisinin yanı sıra 2026 yılında piyasaya sürülmesi beklenen iPad Air’in de en büyük OLED panel tedarikçisi olacak.

    Samsung, Yüksek Üretim Kapasitesiyle Rakiplerini Geride Bıraktı

    Apple’ın Samsung Display’i LG Display’e tercih etmesinin ardındaki en önemli neden, Samsung’un yüksek üretim kapasitesi olarak gösteriliyor. Samsung’un A3 üretim hattı, aylık 135.000 OLED panel üretim kapasitesine sahipken, LG Display’in E6 hatları, iPhone’lar için aylık 45.000, iPad’ler için ise aylık 15.000 panel üretebiliyor.

    Samsung Display, iPhone 16 serisi için OLED panel üretimini Haziran ayında başlattı ve Temmuz ayında üretimi önemli ölçüde artırdı. LG Display de iPhone 16 için OLED panel tedarik edecek ve Samsung Display ile aynı üretim takvimini izliyor.

    Apple, bu yıl 90 milyon iPhone 16 sevkiyatı yapmayı hedefliyor, ancak LG Display ve Samsung Display’in Apple’ın sevkiyat hedeflerinden %30 daha fazla (120 milyon) panel üreteceği tahmin ediliyor.

    Samsung Display ve LG Display, bu yılın başlarında piyasaya sürülen yeni iPad Pro için OLED paneller tedarik ediyor. ZDNet Korea’ya göre, her iki şirketin de 2026’da piyasaya sürülecek iPad Air ve iPad Mini için OLED paneller tedarik etmesi bekleniyor. Yine yüksek üretim kapasitesi sayesinde Samsung, iPad Air’in de ana OLED tedarikçisi olacak gibi görünüyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN