Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımAMD, giriş seviyesi için iki ekonomik ekran kartı geliştiriyor

    AMD, giriş seviyesi için iki ekonomik ekran kartı geliştiriyor

    Söz konusu olan oyuncu donanımları ve ekran kartları olunca, amiral gemileri kadar giriş seviyesi ve fiyat / performans ekran kartları da oldukça önem taşıyor. AMD cephesinden gelen son bilgilere göre firma, ekonomik çözümler sunmayı planladığı iki yeni ekran kartı üzerinde çalışıyor.

    RX 7400 ve RX 7300 uygun fiyatıyla ilgi çekecek

    AMD cephesine yakın kaynaklardan gelen son bilgilere göre ünlü teknoloji devi, Radeon RDNA 3 grafik mimarisiyle geliştirilen ve giriş seviyesinde agresif fiyat politikası izlemesi beklenen iki yeni ekran kartı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

    PCGamesN ve Komachi Ensaka’ya dayandırılan bu dedikodulara göre, geliştirilen iki ekran kartı da piyasadaki en iyi giriş – orta segment modellerden biri olan RX 7600’ün 259 dolarlık fiyat etiketinin dahi altında satılacak.

    2023 yılında, AMD’nin RDNA 4 mimarisinde orta segment ve daha uygun fiyatlı bir kart geliştirdiği konuşuluyordu. Bu söylentiler, RX 7600’ün piyasaya sürülmesiyle doğrulanmıştı. Şimdi de şirketin RX 7400 ve RX 7300 modelleriyle karşımıza çıkmaya hazırlandığı söyleniyor.

    Yeni kartların kesin özellikleri henüz bilinmiyor, ancak mevcut modeller ve önceki nesil kartlar düşünülerek yapılan tahminlere göre, RX 7300 giriş seviyesi oyuncular için tasarlanmış bir kart olacak ve 12 ila 16 CU arasında bir yapı, yani 768 ila 1,024 RDNA 3 stream işlemcisi sunacak. Bununla birlikte, 4GB veya 6GB GDDR6 olacak belleğin yanı sıra, 2.000 MHz’lik çalışma frekansları bekleniyor.

    Buna ek olarak RX 7400 ise 6GB veya 8GB GDDR6 bellek ile gelecek ve 2,200MHz ila 2,400MHz aralığında bellek saat hızları sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN