Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunValorant, PS5'te Xbox Series X'ten daha akıcı çalışıyor

    Valorant, PS5’te Xbox Series X’ten daha akıcı çalışıyor

    Riot Games’in çevrimiçi FPS oyunu Valorant, son bir yıldan fazla süredir PC dünyasında fırtınalar estiriyor. Beşe beş takım savaşları sunan ve çıkışından bu yana devasa bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran Valorant, konsol çıkarmasıyla da büyük bir sükse yaratmayı başardı.

    Valorant, konsollara güçlü bir giriş yaptı

    16 Temmuz 2024 tarihi, Valorant için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Çalkantılı bir kapalı beta sürecinin ardından, oyun açık beta olarak konsollar için erişime açıldı. Artık oyuncular herhangi bir kod gerekmeyecan verici deneyime katılabiliyorlar. Şu an için oyun hem PS5 hem de Xbox Series X için ABD, Kanada, Avrupa, Japonya ve Brezilya’da oynanabiliyor.

    Konsol versiyonunun en dikkat çekici özelliklerinden biri, platformlar arası oyun desteği. PlayStation kullanıcıları, Xbox’a sahip arkadaşlarıyla birlikte Valorant’ın keyfini çıkarabiliyor. Bu, konsol oyuncuları arasında rekabeti ve etkileşimi artıran bir özellik olmasının yanı sıra, PC oyuncularını işin içine katmayarak klavye – fare ikilisinin yaratacağı avantajı da arka plana atmış oluyor.

    Peki, oyuncular Valorant’ın konsol versiyonu hakkında ne düşünüyor? İlk izlenimler karışık. Bazı oyuncular, PlayStation 5’te oyunun Xbox Series X’e kıyasla daha akıcı çalıştığını iddia ediyor. Bu tür karşılaştırmalar, oyunun farklı konsollardaki performansını optimize etmek konusunda Riot Games için altın değerinde denebilir.

    Yeni dönemde oyun açık beta süreçlerini tamamlayıp tam sürüme eriştiğinde, daha fazla bölgede erişilebilir hale gelmesi ve belki de yeni özelliklerle zenginleşmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra platformlar arasındaki performans ve kalite farkları da kapanacaktır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN