Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürKitap Okumak İçin Ücretsiz Uygulamalar Hangileridir?

    Kitap Okumak İçin Ücretsiz Uygulamalar Hangileridir?

    Dijital dönüşüm ile birlikte kitap okumak daha yaygın hale geliyor. En azından elektronik okuyucu ve mobil cihazlarla kitaplara erişim çok daha kolay. Bu yazımızda kitap okumayı keyifli hale getirecek uygulamalara yer vereceğiz. Yazının son bölümünde ise yerli ve yabancı ücretsiz kaynaklara yer vereceğim.

    kitap okumak
    Kitap okumak için telefonunuzda bu uygulamaya yer verin

    Kitap Okumak İçin PocketBook Popüler Bir Tercih

    PocketBook Reader tam 26 kitap ve ses formatını destekliyor. Özetle her türlü kitap, dergi ve çizgi roman okuma şansınız sahipsiniz. Buna ek olarak uygulama ile sesli kitaplarınızı da dinleyebilirsiniz. Genel olarak bakarsak mobi, epub, fb2, cbz, cbr dahil birçok formata reklamsız erişmek artık zahmetsiz. Öne çıkan özelliklerden biri de aldığınız notları HTML olarak dışa aktarabilmeniz. Bilhassa not almayı sevenler için bu özellik onları kalıcı hale getiriyor. Yalnız birçok özelliğine karşın uygulamanın başta biraz karışık göründüğünü itiraf edelim. Ancak kendinize zaman verip alıştıktan sonra rahat edeceksiniz.

    Wattpad ile Üretime Başlayın

    Kitap okumak kadar yazmaya da merakınız varsa Wattpad tam size göre bir platform. Çünkü bu uygulama aslında kitapseverleri bir araya getiriyor ve yaratım sürecinize katkı sunuyor. Türkçe, İngilizce ve Çince başta olmak üzere 24 dili destekleyen Wattpad geniş bir kütüphaneye sahip. Tabii ki içerik konusu ne yazık ki tartışmaları da beraberinde getiriyor. Ünlü olmak için kalitesiz ve müstehcen içerikleri ayırmak size kalıyor.

    Kitap Okumak
    Bu tarz bir uygulama ile notlarınızı daha kolay almanız mümkün

    KyBook

    iOS ve iPadOS için tasarlanan KyBook, Project Gutenberg ve Feedbooks dahil olmak üzere çeşitli kitap kataloglarına erişim sunuyor. Yeterli gelmediği takdirde ek çevrimiçi kataloglar ve cihazınızda kayıtlı klasörlere geçiş yapmak elinizde. ePUB, PDF, mobi, metin ve RTF gibi birçok formatı destekleyen KyBook bulut ile de dosya transferine izin veriyor.

    Yomu Ebook Reader ile Kitap Okumak Tam Bir Keyif

    Kitap okurken en önemli şeylerden biri dikkatinizi ve odağınızı kaybetmemek. Özellikle mobil cihazlarda bu süreç daha da zor. Bu nedenle Yomu Ebook Reader, sade arayüzü ile sizi kitabınıza yakınlaştırıyor. Uygulama, EPUB, MOBI, PDF, CBZ ve CBR dahil standart dosya formatlarını destekliyor. Favori sayfa belirlemek ya da not almak çok kolay. Uygulamada Manybooks ve Feedbooks gibi yayıncılardan binlerce ücretsiz e-kitaba erişme şansınız var. Alternatif olarak, kitapları doğrudan tarayıcınızdan indirebilirsiniz. Buna ek olarak iCloud Drive, Dropbox, Google Drive ve Microsoft One Drive’dan Yomu’ya dosyaları aktarabilirsiniz. Ücretli sürüme geçerseniz de Yomu’nun bulut hizmetlerini kullanabilirsiniz.

    Ücretsiz Kitap Arşivi

    Son olarak ücretsiz kitap indirebileceğiniz sitelerden bahsetmek isterim. Project Gutenberg tabii ki dev arşiv ile öne çıkıyor. Onu Planet eBook, free-ebooks.net ve Open Library takip ediyor. Türkçe kitaplarda ise T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın arşivini dikkate alın. Ayrıca E-Devlet üzerinde 20 bine yakın kitaba erişim olduğunu belirtelim.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN