Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSamsung, Moohan ile Apple Vision Pro rakibi olabilir

    Samsung, Moohan ile Apple Vision Pro rakibi olabilir

    Samsung, Galaxy Unpacked 2023 etkinliğinde ilk kez tanıttığı genişletilmiş yapay zeka teknolojisini, uzun bir aradan sonra yeniden gündeme getirdi.

    Moohan, AR ve VR teknolojisini birleştirecek

    Geçtiğimiz hafta düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde, Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 gibi yeni ürünlerin yanı sıra, merakla beklenen XR başlık da tekrar konuşuldu: Buna göre Apple Vision Pro rakibi cihazın adı Moohan olabilir.

    İçeriden gelen sızıntılara göre, Samsung’un ilk XR başlığı ‘Moohan’ kod adıyla geliştiriliyor. Qualcomm, Samsung ve Google işbirliğiyle üretilecek olan cihazın tahmini lansman tarihleri de ortaya çıktı. Buna göre, XR başlığın geliştirici modelinin Ekim 2024’te, tüketici versiyonunun ise Mart 2025’te tanıtılması bekleniyor.

    Samsung’un ürünü nasıl piyasaya süreceği henüz netlik kazanmadı. Şirket, XR başlığı yalnızca geliştiricilere göndermeyi tercih edebileceği gibi, büyük bir lansman etkinliği düzenleyerek satış tarihini de duyurabilir.

    Sızan bilgilere göre, Samsung XR başlığı şu özelliklere sahip olacak:

    • Snapdragon XR2+ Gen 2 işlemci
    • Google’ın AR odaklı işletim sistemi
    • İki adet 1.03 inçlik kare OLEDos ekran
    • 2500×2500 piksel çözünürlük
    • 3500ppi piksel yoğunluğu
    • 90Hz yenileme hızı.

    Samsung’un bu yeni XR başlığının, Apple Vision Pro’ya rakip olması ve ondan daha gelişmiş özelliklere sahip olması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, Samsung’un ilk XR başlık projesi, Apple Vision Pro’nun çok ileri seviyede olması nedeniyle iptal edilmişti.

    Bu özelliklerle Samsung, genişletilmiş gerçeklik pazarında güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor. Cihazın, AR teknolojisinde yeni bir çığır açması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN