Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetTatildeyken Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken 10 Hassas İçerik

    Tatildeyken Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken 10 Hassas İçerik

    Sosyal medyada özellikle tatildeyken sürekli paylaşım yapanların bu yazıyı çok daha dikkatli okumalarını tavsiye ediyorum. Tatil yapmak ve dinlenmek elbette günlük rutinden uzaklaşarak stresten arınmanın en iyi yolu. Fakat tatil esnasında sosyal medyada yaptığınız paylaşımlar güvenliğinizi tehlikeye atabileceği gibi mahremiyet riskleri de oluşturuyor. Aşağıda tatil yaparken sosyal medyada paylaşmamanız gereken 10 hassas içerik hakkında bilgi vereceğim.

    Sosyal Medyada Bunları Paylaşmayın

    1- Kişisel Bilgiler

    İstemediğiniz kişilerin bile size ulaşmasını sağlayacak kişisel bilgilerinizi sosyal medyada kesinlikle paylaşmayın. Ev adresiniz, telefon numaranız, evcil hayvanınızın ismi, evinizin içini gösteren fotoğraf, e-posta adresi vs.

    2- Otel ve Konaklama Yeri Bilgisi

    Tatil boyunca kaldığınız otel veya konaklama yaptığınız yerin adını ve konumunu paylaşmak, kötü niyetli kişilerin size ulaşmasına neden olabilir. Bu bilgileri paylaşmamaya özen gösterin.

    3- Yaptığınız Yüksek Harcamaların Fotoğrafları

    Tatilde yaptığınız yüksek harcamaların fotoğraflarını paylaşmak, maddi durumunuz hakkında istenmeyen ipuçları verebilir. Bu tür paylaşımlardan kaçınmak, güvenliğiniz ve mahremiyetiniz açısından önemlidir.

    4- Gerçek Zamanlı Konum

    Tatildeyken kesinlikle gerçek zamanlı konum bilginizi paylaşmayın. Bunu yapmanız evinizin o anda boş olduğu bilgisini hırsızlara vermeniz anlamına gelir. Paylaşım yapacağınız tatil fotoğraflarınızı ya tatil dönüşünde ya da belirli bir müddet geçtikten sonra paylaşın. Böylesi sizin için çok daha güvenli olacaktır.

    5- Kimlik, Pasaport ve Bilet Bilgileri

    Kimlik, pasaport, uçak veya otobüs bileti ve benzeri seyahat belgelerinizin fotoğraflarını paylaşmayın. Bunu yaparsanız dolandırıcıların ekmeğine yağ sürmüş olursunuz. Bütün bu bilgileri gizli tutun.

    6- Size ve Ailenize Özel Bilgiler

    Tatil esnasında siz ve aileniz ile ilgili özel bilgileri sosyal medyada paylaşmayın. Bunu yapmanız hem sizin hem de başkalarının güvenliğini tehlikeye girer. Sosyal medyada güvenliğinizi etkileyebilecek bilinçsiz paylaşımlar sizi her an tehlikeye atar.

    7- Yanınızda Bulunan Değerli Eşyalar

    Tatildeyken yanınızda bulunan ya da satın aldığınız parasal değeri yüksek değerli ürünlerin fotoğraflarını paylaşmayın. Bunu yaparsanız özellikle hırsızların radarına girersiniz. Benzer paylaşımlar yapmaktan uzak durmakta fayda var.

    8- Tatildeki Güzergah Bilgisi

    Gezeceğiniz ve ziyaret edeceğiniz yerlerin detay güzergah bilgilerini asla paylaşmayın. Örnek vermek gerekirse: Kötü insanlar siz tatildeyken hangi güzergahı kullanacağınızı bilmedikleri için size önceden plan hazırlayamazlar.

    9- Yasaklı Bölgelerde Çekilen Video ve Fotoğraflar

    Gittiğiniz bazı ülkelerdeki özel alanlarda fotoğraf/video çekmek yasak olabilir. Eğer siz bilerek veya bilmeyerek bu alanlarda çekim yaparak sosyal medyada paylaşırsanız yerel yasalarla sorun yaşarsınız.

    10- Özel Hayatınızla İlgili Detaylar

    Örnek vermek gerekirse tatilde içkili haldeyken veya sarhoşken çekilen fotoğrafları paylaşmayın. İleride kariyeriniz aleyhine kötü amaçla kullanılabilir.

    Özetle

    Keyifle geçen bir tatili sosyal medyada paylaştığınız fotoğraflarla sıkıntılı hale getirmeyin. Hem sizin hem de sevdiklerinizin güvenliği için yapacağınız sosyal medya paylaşımlarında yukarıda belirtilen uyarıları dikkate alın. Bazen en mutlu anınızda çekerek paylaştığınız bir fotoğraf sizin ve ailenizin güvenliğini tehlikeye atar.

    www.mediamarkt.com.tr

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN