Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiApple Vision Pro Satışa Çıktı: Kullanıcılar Nasıl Buldu?

    Apple Vision Pro Satışa Çıktı: Kullanıcılar Nasıl Buldu?

    Teknoloji devi Apple uzun zamandır beklenen akıllı başlığı Vision Pro’yu nihayet kullanıcılarıyla buluşturdu. Henüz sınırlı sayıda satışa sunulan ürünü Türkiye’ye getirten ve kullanarak deneyimlerini paylaşan yayıncılar da var. Peki Vision Pro ile ilgili ilk deneyimler nasıl? Apple Vision Pro, beklenenden daha iyi mi, yoksa sorunlu bir ürün mü?

    Apple Vision Pro 2 Şubat’ta piyasaya çıktığında, hayranları karma gerçeklik başlığını yerel Apple Mağazalarında test etmek için sabahın köründe sıraya girdi. Yani cihaza ilk günden büyük bir ilgi oldu. Ne de olsa Vision Pro, Apple için de bir ilkti, kullanıcıları için de.

    Ancak Vision Pro’nun piyasaya sürülmesinden yaklaşık iki hafta sonra bu fütüristik cihazla ilgili ilk izlenimler kafaları karıştırdı. 3500 dolardan satılan bu karma gerçeklik başlığının iddialı olduğu noktalar olduğu kadar, zayıf kalan yanları da görüldü.

    İleri Teknoloji ve Estetiğin Buluştuğu Yeni Apple Vision Pro Tasarımı

    Vision Pro’yu edinen kullanıcıların para iadesi istemelerinin en önemli nedenlerinden biri, görünüşte hantal olan tasarımı. Vision Pro’nun tasarımı, rahat takılsa da uzun süre kullanımı rahatsız edici bulunuyor. Bu başlığı; insanların akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlarla yaptığı gibi uzun süreler boyunca kullandığını düşünemiyor.

    Vision Pro’nun ağır olduğu bir gerçek. Yaklaşık 640 gram ağırlığıyla Meta Quest 3’ten oldukça ağır. Meta Quest ise 490 gram ağırlığında. 30 dakika bile takmak rahatsız edici olabilir.

    Tabii burada Apple’ın bir çözümü de var. Solo Örgü bant ve çift döndü bandı olmak üzere iki farklı kafa bandı seçeneğiniz var. İkincisi, ağırlığı başınıza daha eşit bir şekilde dağıtmak için çok daha iyi bir seçim. Vision Pro’yu bu bantla rahatsızlık duymadan birkaç saate kadar takabilirsiniz. Ancak yine de biraz baskı hissediyorsunuz.

    Uygulama Eksikliği ve Kullanıcı Beklentileri

    Apple Vision Pro’nun fiyatı, benzersiz deneyimler sunmamasıyla eleştiriliyor. 3500 dolarlık üründe daha geniş uygulama seçenekleri ve ek özellikler bekleniyor. Ama ilk etapta bu noktada Vision Pro’nun ihtiyaçlara yanıt veremediği yönünde eleştiriler var.

    Netflix ve YouTube da maalesef Vision Pro’da yok. Aslında bu uygulamaların iPad uyumlu versiyonları da yok. Ben şahsen Google Drive ve özellikle Google Meet gibi tüm Google uygulamalarını burada görmek isterdim. İyi haber ise YouTube’un Vision Pro’ya gelebilme ihtimali söz konusu.

    Apple Vision Pro: Yenilikçi Tasarımın Sunduğu 5 Benzersiz Avantaj

    • Şık: Hantal yapısına karşın şık bir tasarıma sahip.
    • Olağanüstü Görsel ve Ses Kalitesi: Gerçekten sürükleyici bir işitsel deneyim için Uzamsal Ses sistemi ile eşleştirilmiş net görseller için yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip.
    • Yenilikçi 3D Kamera: Uzamsal fotoğraflar ve videolar çekebilen bir 3D kamera kullanıyor. Anıları kaydetme şeklimizi zenginleştiriyor.
    • visionOS: visionOS tarafından desteklenen bu sistem; göz hareketleri, el hareketleri ve sesli komutlar aracılığıyla sezgisel etkileşimleri kolaylaştıran uzamsal bir işletim sistemi sunuyor.
    • Çok Yönlü Kullanım Alanları: Cihazın bir dizi özelliği, eğlenceden eğitime kadar geniş bir uygulama yelpazesine hitap ederek hem üretkenliği hem de yaratıcı ifadeyi geliştiriyor. Ancak az önce bahsettiğim gibi burada hala yeterli sayıda uygulama yok ve zaman gerekiyor.

    Apple Vision Pro’nun Dezavantajları

    • Yüksek Maliyet: Apple Vision Pro oldukça yüksek bir fiyat etiketiyle geliyor. Ürünün başlangıç fiyatı 3499 dolar.
    • Cihaz Bağımlılığı: Vision Pro’yu tam olarak kullanabilmek için bir iPhone veya iPad’in yanı sıra belirli özelliklere ve uygulamalara erişmek için Wi-Fi veya hücresel bağlantı gerekiyor.
    • Sınırlı Kullanılabilirlik: Şu anda yalnızca ABD’de mevcut olduğundan uluslararası kullanımı çeşitli düzenlemelerle kısıtlanmış ve küresel erişilebilirlikten yoksun.
    • Potansiyel Teknik Sorunlar: Yeni bir teknoloji olduğundan, hatalar, aksaklıklar veya belirli uygulamalar ve içeriklerle uyumluluk sorunları ile karşılaşmak mümkün.
    • Gizlilik ve Paylaşım Sınırlamaları: Bireysel kullanım için tasarlandığından, gizlilik ve güvenlik konusunda soru işaretleri yaratmıyor değil. Birden fazla kullanıcı arasında paylaşım için uygun pek de uygun bir yapıda değil.

    Vision Pro ile ilgili söylenecek çok var. İlk duyurulduğunda ben de pek çokları gibi heyecanlandım. Çünkü Apple bir şey yapıyorsa elbette arkasında uzun bir Ar-Ge çalışması vardır dedim. Nihayetinde satışa çıktı, ancak ilk yorumlar biraz kafa karıştırıcı. Vision Pro’nun sadece tasarım tarafında değil, yazılım tarafında da alacağı çok fazla yol var. Ancak bu ürün, güzel bir başlangıç olmuş. Kullanıcıların çoğu da 15 günlük deneme süresi boyunca ürünü kullanıp iade etmeye karar vermiş. Nihayetinde 3500 dolar az bir para değil, Türkiye’ye geldiğinde nasıl bir fiyatla karşılaşırız, düşünmek güç.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN