80’lerin bilgisayar oyunları ile seksenlere ışınlanmaya ne dersiniz? Mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz en nostaljik, en keyifli oyunları yazımda bulabilirsiniz.
80’li Yıllara Işınlayan Mobil Oyunlar
Gelin sizi zaman yolculuğuna çıkarayım.
Disko topları, karışık kasetler, duvarları süsleyen posterler, kabarık saçlar, kocaman boğazlı kazaklar, bol pantolonlardan daracık kotu ve taytlara geçiş dönemi. 1980 – 1990 arasını kapsayan seksenler olarak andığımız yıllar moda olarak geri gelmesinden korkulan ancak müzikler ve oyunlar açısından çığır açan bir dönemdi.
Aynı zamanda genellikle bilgisayar başında zaman geçirdiğimiz ve az sayıdakiki bilgisayar oyunlarımıza her yenisi eklendiğinde mutluluktan ve hiç tükenmeyen daha fazla oynama hevesiyle neredeyse uyumadığımız zamanlardı. Bu dönemin ortalarına doğru çıkan oyunlar adeta efsaneydi. Commodore 64 versiyonu ile Wolfenstein’dan büyülenmiş, 92 yılında piyasaya sürülen Wolfenstein’ın 3D versiyonunda tüm gizli kapıları açmayı başararak arkadaşlarım arasında da ünlenmiştim. Şu an bile yine saatlerce oynayabilirim.
Söz konusu 80’lerin bilgisayar oyunları olunca; Prince of persia, Boulder dash, Alcatraz, Roland, Super mario, Street fighter’ı da anmamak olmaz. 80’ler aynı zamanda üçüncü nesil konsollara (1983-1995) kavuştuğumuz zamanlardı. Nintendo 1980’lerin ortalarında piyasaya sürüldü ve zamanının en çok satan oyun konsolu olarak tarihe geçti. O zamandan günümüze tüm teknolojiler ile birlikte bakış açılarımız da değişti. Şimdi sınırsız oyun seçeneği arasında hangisine başlasak diye bocalıyor, bazılarını vakit kaybı görüp yarıda bile bırakıyoruz.
80’lerin Bilgisayar Oyunları
80’lerin oyunlarını hatırlamak, mobil cihazlarınızdan bu oyunları oynamak isterseniz hala bir şansınız var. Gelin şimdi tatlı bir nostalji yaşayalım, mobil cihazlarınızda (isimlerini aratarak işletim sisteminize uygun olanları cihazınıza yükleyebilirsiniz) oynayabileceğiniz tarihin tozlu klasörlerinden seçtiğim en keyifli oyunları aşağıda bulabilirsiniz.
1980: PAC-MAN
Atari oyunu olarak başlayan PAC-Man, öğrenmesi kolaya ama ustalaşması en zor olan oyunlar arasındaydı. Karşınıza çıkan tüm noktaları, meyveleri, hayaletleri tek bir can kaybetmeden yemek maharet isterdi. Tüm bonus canlarımızı 256. bölüme sakladığımız bu oyunda siz de şansınızı deneyebilirsiniz.
1980: PAC-MAN gibi, PAC-Man 256 ve klasik PAC-MAN bu türde tercih edebileceğiniz oyunlar.
TETRİS veya PUSH & POP
Seksenler deyince Tetris’in kulaklarını çınlatmamak mümkün değil. Tetris hala mobil cihazlar için oynanabilir durumda. Nice turnuvalar düzenlediğimiz bu oyunda uyuşan parmaklarımızın, zonklayan gözlerimizin hatırası var. Tetris’i andıran ama aynı zamanda yenilikler de içeren PUSH & POP bu tatlı nostaljiyi mobil cihazlarınıza taşıyor. Bir klasik olarak oyunun amacı blokları sıralı halde dizerek yok olmalarını sağlamak. Ancak tetris’ten farklı olarak bu oyun üç boyutlu tasarlanmış.
1987: Double Dragon
Oyun makinelerinin önünde uzun kuyruklara sebep olan oyunda nice düşman yumruklanıp tekmelendi. Marian’ı kurtarmak ve sevgili olmak için yakın dövüş silahlarını (kasa, levye) kullanarak kapışanlar, sonunda başarıya ulaşırdı.
1987: Double Dragon gibi; Double Dragon Triology ve Beat Street bu türde tercih edebileceğiniz oyunlar.
Sonic the Hedgehog Classic
90’lı yılların hemen başında oyun hayatımızı renklendiren harika karakter Sonic ile, dünyayı şeytani doktor Eggman’dan kurtarmak için halkaları toplardık. Sonic ile uçmak, tırmanmak ve kaymak çok ama çok keyifliydi. O keyfi neden şimdi tekrar yaşamayalım?
Küçük görünmesine rağmen oyun oynamaya elverişli ekranı, 398 gram ağırlığı ile uzun süre oyun oynarken bile kolumuzu yormayışı ile benzersiz bir deneyim sunan Nintendo switch konsol favorilerimden biri.
Ev konsolu olmasının yanında taşınabilir özelliği ile gönlümde farklı yeri olan Nintendo switch konsol hakkında merak edilenleri ve oyun önerilerimi yazımda bulabilirsiniz.
Fayda görmeniz ve oyun oynamaktan asla vazgeçmemeniz dileği ile.