Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/Kamera40,89 megapiksellik CMOS sensöre sahip Leica M10-R tanıtıldı

    40,89 megapiksellik CMOS sensöre sahip Leica M10-R tanıtıldı

    Sofistike model, siyah ve gümüş olmak üzere iki renk seçeneği ile geliyor…

    Fotoğraf makinesi endüstrisindeki köklü markalarından Almanya merkezli Leica, M10 serisine yeni bir üye daha ekledi. Şirketin yeni modeli M10-R model adıyla geliyor. İddialı özellikleri ile dikkat çeken yeni Leica M10-R, önceki nesil iki model M10 ve M10-P’ye görsel olarak benziyor. Farklı yönü ise sensör tarafında.

    40.89 megapiksellik CMOS sensöre sahip olan model, böylelikle M10 ve M10-P’deki 24 megapiksel sensöre göre önemli bir geliştirme vadediyor. Aynı zamanda M10 Monochrom’da bulunan 40 megapiksel siyah beyaz sensöre benzer bir argümanı çok daha geniş renk spektrumu için sunuyor. Ayrıca yeni sensör, 100-50.000 ISO aralığına sahip. Ek olarak Leica, M10-R’ın 24 megapiksellik sensörden bir-iki durak daha iyi dinamik aralığa sahip olduğunu iddia ediyor.

    Tüm M10 serisi modellerindeki gibi Leica M10-R da video kaydı işlevinden yoksun. Öbür taraftan WiFi desteği ve Android/iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlara yüklenebilen FOTOS adlı uygulama üzerinden çalışabilme özellikleri ile birlikte geliyor.

    Diğer özellikleri; yani ekranı, arabirimi, pil, işlemci ve sessiz deklanşörü ise önceki nesil modellerle tamamen aynı.

    Geleneksel imgeler…

    M10-R’nin otomatik odaklama ve gelişmiş otomatik pozlama seçenekleri gibi modern kolaylıkları da kullanıcılarına sunmuyor. Bir nevi ‘klasik’ ve geleneksel duruşu koruyor. Ancak uzak mesafeli çekimler ve odaklama stiline alıştıktan sonra kendine has bir kullanım dinamiği sunarak profesyonel fotoğrafçıların aradığı deneyimi beraberinde getiriyor.

    Sofistike model, ABD pazarında siyah ve gümüş olmak üzere iki renk seçeneği ile 8.295 dolar gibi son derece yüksek bir fiyat etiketi üzerinden satışa sunuldu.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN