Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelEn iyi selfie nasıl çekilir?

    En iyi selfie nasıl çekilir?

    Yazın bitmesine çok az bir süre kaldı. Arkadaşlarınızın neredeyse hepsi tatillerini yaptı, en güzel fotoğraflarını paylaştı. Şimdi sıra sizde! Yanınıza alabileceğiniz birkaç mobil aksesuar ile yazın en güzel selfielerini çekebilir ve sosyal medyada tüm dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz…

    Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de mobil cihaz kullanım oranı yaz aylarında yüzde 42 oranında artış gösteriyor. Bunun en belirgin sebeplerinden biri de yaz aylarında ve tatil zamanlarında çektiğimiz fotoğrafları sosyal medya ortamlarında paylaşmamız. Uçağa binerken, yolda giderken, manzaraya bakarken, denize girerken, değişik lezzetler tadarken kısacası yaşadığımız her farklı anı ölümsüzleştirip bunu sosyal medya platformlarında paylaşmayı çok seviyoruz. Aslına bakarsanız elimizdeki teknoloji de bunu gerektiriyor. Bugün selfie çılgınlığı çok farklı bir boyuta ulaşmış durumda. Çekilen ve sosyal medyaya yüklenen fotoğrafların birçoğunu kendimiz çekmişizdir. Farklı bir boyuta ulaşan bu trendi en iyi şekliyle yapabilmek, kısacası selfielerimize tarz katabilmek için birkaç farklı mobil aksesuara birlikte göz atabiliriz.

    Her şey çubukla başladı…
    Selfienin atası selfie çubuğu dersek yanlış olmaz. Herkesin kendi fotoğrafını çekmeye başladığı dönemlerin başında, sokaklarda peynir ekmek satar gibi selfie çubuğu satılıyordu. Ellerinden kamera eksik olmayan Japonları, selfie çubuğuyla gördüğümüzde artık bu durumu yadırgamamaya da başladık. Selfie çubuğunun iyi yanlarından biri tabii ki kendinizi daha uzak mesafeden ve daha geniş bir açıyla çekebiliyor olmanız. Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus da kolunuzun mesafesini iyi ayarlamış ve fotoğrafı çektiğiniz ekranda çubuğu görmüyor olmanız. Bunun için telefonu biraz daha eğimli tutmanızda fayda var. Dilerseniz selfie çubuğunuzu bir yere sabitleyip, telefonunuzun zamanlayıcısını ayarlayarak da selfie çekebilirsiniz.

    360 derece selfie keyfi
    Mobil fotoğrafçılık yaygınlaştıkça, buna farklılık katacak ürünler de piyasaya çıkmaya başladı. Örneğin Samsung’un 360 derecelik bir açıyla çekim yapabilen ürünü selfie çekimler için oldukça eğlenceli. Ürüne ilk olarak bir microSD kart takmanız gerekiyor. Sonrasında Bluetooth yardımıyla kameranızı kolaylıkla akıllı telefonunuzla eşleştirebiliyorsunuz. En son olarak telefonunuzun ekranından nasıl bir çekim yapmak istediğinizi seçebiliyorsunuz. Pek çok arkadaşınızın sosyal medya platformlarındaki paylaşımlarında gördüğünüz, yuvarlak bir film karesinin içinde çekilmiş ancak 360 derecelik bir çerçeveye sığdırılmış fotoğrafları artık siz de çekebilirsiniz. Bu ürün ile dilerseniz Facebook hesabınızdan canlı yayın da yapabilirsiniz. Kamerayı kendinize çevirip de çekim yaptığınıza göre bu da selfie olarak adlandırılabilir.

    Suyun altında nasıl çıkıyorum?
    Bu yazın en popüler fotoğraf karelerinden biri de su altında yapılan çekimler oldu. Bunun için su altında kullanabileceğiniz birkaç telefon modeli var. Yine Samsung’un en son piyasaya çıkardığı Galaxy S8 Plus ürününü tavsiye edebiliriz. Bu model geliştirilmiş kamera özellikleriyle su altında oldukça pürüzsüz bir çekim yapmanızı sağlıyor. Su altında telefonunuzu kullanmanıza imkan veren çok fazla telefon modeli yok. Ancak bu yine de mavinin derinliklerinde, arkanızda yüzen balıklarla harika bir selfie çekmenize engel değil. Kendinize hemen bir su geçirmeyen telefon kılıfı alabilir ve koşarak kendinizi dalgalı denizlere atabilirsiniz. Bu ürünler özel bir kilit haznesine sahip olduğu için oldukça sağlam kapanıyorlar ve telefonunuzun su geçirmesi imkansız hale geliyor. Artık cep telefonunuzla birbirinden renkli selfieler çekebilir ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

    Biraz da yaratıcı olalım
    Harika selfie çekimleri yapabilmek için biraz da yaratıcı düşünmek gerekiyor. Fotoğrafı çekeceğiniz alanı iyi ayarlamanız, ışığın hangi açıdan geldiğine dikkat etmeniz, kameraya bakış açınız, bunların hepsi başarılı bir selfie fotoğrafçısı olmanız için göz önünde bulundurmanız gereken etkenler. Kendiniz kadar etrafınızı da iyi ayarlarsanız ve objeleri iyi yerleştirirseniz oldukça başarılı bir selfie fotoğrafçısı olabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN