Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Mobilandroid2024'ün En İyi PC ve Mac İçin Android Emülatörleri

    2024’ün En İyi PC ve Mac İçin Android Emülatörleri

    Android oyunlarını, uygulamalarını ve diğer üretkenlik araçlarını bilgisayarınızdan kullanmak artık eskisinden çok daha kolay. Android tabanlı telefonların ve tabletlerin yaygınlaşmasıyla birlikte oyun oynamak, uygulamaları çalıştırmak ya da geliştirici amaçlarına yönelik kullanım için bilgisayarında Android emülatörü arayanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu haftaki yazımızda PC ve Mac bilgisayarlarda kullanabileceğiniz en iyi Android emülatörlerini derledik.

    BlueStacks

    Listemizin ilk sırasında konuyla ilgili eski yazılarımızda olduğu gibi yine BlueStacks var. Hem Windows hem de Mac bilgisayarlarda kolayca çalışan, kapsamlı özelliklerle dolu bir yazılım olan BlueStack, en popüler ve en gelişmiş Android emülatörlerinden biri olarak öne çıkıyor. En popüler özellikleri arasında, özelleştirilmiş kontrol şemaları oluşturmanızı sağlayan Keymapping Tool, birden fazla emülatör örneği oluşturup aynı anda birden fazla oyun çalıştırmanıza olanak tanıyan Instance Manager ve kaynak tüketimini azaltan Eco Mode gibi hayatı kolaylaştıran özellikler içeriyor. Ayrıca, GDPR uyumlu ve veri güvenliği açısından en güvenli emülatörlerden biri olarak dikkat çekiyor. BlueStacks 5, emülatörün şimdiye kadarki en hafif ve en hızlı versiyonud. Düşük donanımda bile yüksek performanslı oyun deneyimi sunuyor. Son zamanlarda BlueStacks, bulut oyun platformuna da evrilmiş ve kullanıcılara mobil oyunları PC’de anında deneme özgürlüğü sunuyor. BlueStacks’in dünya çapında 500 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor. Yazılımı ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz.

    Android Studio

    Android Studio, uygulama geliştiricileri için en iyi Android emülatörü olarak öne çıkıyor. Teknik olarak, Android Studio bir IDE’dir (Entegre Geliştirme Ortamı) ve Android Virtual Device işlevi aracılığıyla bir emülatör içerir. Hemen hemen istediğiniz herhangi bir cihazı oluşturabilir ve uygulamanızı test edebilirsiniz. Bu emülatör, Windows, MacOS, Linux ve ChromeOS üzerinde çalışıyor. Kurulum biraz karmaşık olsa da, performansı oldukça iyi. Android Studio’yu denemek için çeşitli oyunlar oynadık ve uygulamalar kullandık, büyük zorluklarla karşılaşmadık. Ancak, makrolar ve çoklu örnek desteği gibi oyun odaklı emülatörlerin ek desteklerini içermediğini söylemeden geçmememiz gerekiyor.

    Bliss OS

    Bliss OS, üç farklı şekilde kullanılabiliyor: Flash sürücüden canlı önyükleme, PC’nize bir bölüm olarak kurma veya sanal bir makine aracılığıyla kurma. En son sürümleri Android 11 ve Android 12’yi kullanıyor, kısacası birçok emülatörden daha yeni bir sürüm sunuyor. Kurulumu başarıyla tamamladığınızda, Bliss’in oldukça esnek bir seçenek olduğunu görebilirsiniz. Açık kaynaklı ve ücretsiz olan yazılımı Mac üzerinde kurmak, Windows’a kıyasla çok daha fazla çaba gerektiriyor.

    GameLoop

    GameLoop, Android oyunlarını PC’de oynamak için harika bir yol sunuyor. Tencent Gaming Buddy olarak bilinen bu emülatör, PUBG: Mobile gibi popüler mobil oyunların geliştiricisi Tencent tarafından geliştirilmiş. Kurulum süreci oldukça basit ve birkaç dakika içinde oyun oynamaya başlayabiliyorsunuz. Emülatörde birçok oyun ve uygulama rahatlıkla çalışıyor. Ancak bu emülatör Mac bilgisayarlarda çalışmıyor. Yalnızca Windows yüklü makinelerde çalışıyor.

    LDPlayer 9

    LDPlayer, oyun odaklı bir başka emülatör olarak öne çıkıyor, ancak diğer uygulamaları da çalıştırabiliyorsunuz. Kurulumu oldukça basit. LDPlayer’ın eğlenceli yanı  ekstra özelliklere sahip olması. Ekranın sağ tarafında hızlı ekran görüntüleri almanızı, video kaydetmenizi ve klavye haritalama gibi araçları ayarlamanızı sağlayan bir araç çubuğu bulunuyor. LDPlayer 9, Android 9 çalıştırır ve çoğu uygulama ve oyunu çalıştırmak için bu sürüm yeterli geliyor. Yazılımın MacOS desteği bulunmuyor.

    Android emülatör

    NoxPlayer

    NoxPlayer, Android 9 ve beta sürümünde Android 12 çalıştıran ilk  Android emülatörlerinden biri. Kurulumu oldukça kolay ve Google Play’e giriş yaparak hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Sağ taraftaki araç çubuğu, ekran görüntüleri almanızı, video kaydetmenizi ve diğer işlevleri kullanmanızı sağlıyor. Bu emülatör de birçok oyunu ve uygulamayı bilgisayarınızda kolayca çalıştırabilmenizi sağlıyor. NoxPlayer, Mac kullanıcıları için de mevcut olan en iyi Android emülatörlerinden biri olarak öne çıkıyor. Ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. NoxPlayer özellikle yüksek performansı ve kullanım kolaylığıyla dikkat çekiyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN