Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2024 yılında tanıtılacak iPhone'un iki özelliği!

    2024 yılında tanıtılacak iPhone’un iki özelliği!

    Apple cephesinde gözler Eylül ayında tanıtımı gerçekleştirilecek olan iPhone 15 serisine odaklanmış olsa da, teknoloji dünyası hız kesmeden gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda iPhone 15 serisi henüz tanıtılmadan, 2024 yılında tanıtılacak iPhone 16 serisi hakkında ilk detaylar ortaya çıktı.

    Apple’ın bu yıl tanıtımını gerçekleştireceği yeni iPhone modelleri şu şekilde;

    – iPhone 15

    – iPhone 15 Plus

    – iPhone 15 Pro

    – iPhone 15 Pro Max

    iPhone 15 serisinde yeni tasarıma geçiş yapılacak fakat ekran boyutları aynı kalacak. Apple, iPhone 15 Pro Max modelinde daha iyi bir optik yakınlaştırma sunmak için periskop lense yer verecek.

    iPhone 16 Pro: Periskop lens ve daha büyük ekran

    Bu konuda Samsung Galaxy S23 Ultra’nın 10x yakınlaştırması ile benzer bir çözümü mü yoksa kendi 6x yakınlaştırmasını mı tercih edeceği şu anda bilinmezliğini koruyor. 2024 yılı ile bağlantılı olan detay ise Apple’ın iPhone 16 serisinde bu lensi her iki modele de yerleştirecek olması.

    Apple konusundaki analizleri ile tanınan Ming-Chi Kuo, Salı günü yaptığı açıklamada, Apple’ın periskop lensini daha küçük Pro modeline de yerleştirmeyi planladığını belirtti. Bu, iPhone 15 Pro’da değil, 2024 yılında iPhone 16 Pro’da olacak.

    Ayrıca Apple’ın tedarik zincirine aşina olan kaynaklardan iPhone 16 Pro’nun biraz daha büyük bir ekrana sahip olacağına dair bilgiler geldiği paylaşıldı. Bu, şirketin sadece Pro Max’e değil, her iki modele de periskop lens takmasına izin vereceği anlamına geliyor.

    iPhone 14 Pro modelinde 6.1 inç ekran yer alırken, iPhone 14 Pro Max modelinde 6.7 inçlik bir ekran bulunuyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in aynı ekran boyutunu koruması beklenirken, iPhone 16 serisi için yeni ekran boyutlarının ne olacağını şu anda bilmiyoruz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN