Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2023 Yılının En Beğendiğim Ürünleri

    2023 Yılının En Beğendiğim Ürünleri

    2023 yılının en beğendiğim ürünlerini bu yazımda sizlerle paylaşıyorum. Unutmayın bu kişisel bir liste olacak ve tamamen benim beğenilerimi göreceksiniz.

    Yıl içinde birçok ürün ve teknolojiyi deneyimleme imkanım oluyor. Gerek işim gerekse özel zevklerimle elime ulaşan bu ürün ve teknolojiler arasında en çok beğendiklerimi sizlerle paylaşıyorum. Unutmayın bu kişisel bir liste ve genelde Türkiye’de satılan ürünleri bu listeye eklemeye çalıştım.

    2023 Yılının En Beğendiğim Ürünleri

    İşte 2023 yılında benim beğendiğim ürünler ve teknolojiler:


    Insta360 Ace Pro

    Yılın son günlerinde tanıtılan bu aksiyon kamerası ağırlıklı olarak 360 derece kameralarıyla bilinen Insta360 markasının yeni modeli. Leica işbirliği ile geliştirilen objektif sistemi bulunan kameranın bence en ilginç özelliği bazı fotoğraf makinelerinde de bulunan öne doğru açılarak kullanıcıya çekim açısını gösteren ekranı.

    Buna ek olarak yapay zeka destekli video düzenleme özellikleri de kameranın önemli fonksiyonlarından biri. GoPro’nun hakimiyetinin bulunduğu bu alanda Insta360 Ace Pro rekabete dahil oluyor.

    2023 Yılının En Beğendiğim Ürünleri
    2023 Yılının En Beğendiğim Ürünleri


    Samsung Galaxy S23 Ultra

    Android cephesindeki bence en iyi telefon Samsung Galaxy S23 Ultra. Gerek kamerası, gereksi diğer özellikleriyle sınırları zorlayan bir model olan S23 Ultra uzun pil ömrü ve ekosistem fonksiyonlarıyla bu zirveyi hak ediyor.

    DJI Mini 3

    Aslında geçen yıl Aralık ayında tanıtılan bu ürün ağırlıklı olarak 2023 yılında kullanıldı ve bu yüzden listeme girmeyi başardı. Drone konusunda neredeyse rakipsiz bir marka olan DJI’nın sadece 249 gram ağırlığında olan (ABD’de lisans sınırı bu ağırlık) bu mini drone özellikel amatörlerin çok kullandığı ve tercih ettiği bir model. Önceki sürüme göre iyileştirilen özellikleri bulunan drone bence son kullanıcı için en mantıklı çözümlerden biri.


    iPhone 15 Pro Max

    Kişisel olarak Android işletim sistemli bir telefon kullanıyor olsam da iPhone 15 Pro Max’in kamera ve diğer özellikleri bende heyecan uyandırdı. iPhone tarafında yılın ürünü konusundaki tercihim iPhone Pro Max olur. Elbette uygun fiyatlı ya da ekonomik bir çözüm değil bu model. Yine de sunduğu özellikleri beğendiğimi söyleyebilirim. Bu modelin beğendiğim özellikleri arasında ProRes video kayıt edebilen kamerası ve 5X optik zoom özelliği bulunuyor.

    2023 Yılının En Beğendiğim Ürünleri
    2023 Yılının En Beğendiğim Ürünleri


    Yapay Zeka

    Aslında bu bir ürün olmamakla beraber 2023 yılında her yerde karşımıza yapay zeka teknoloji cıktı. Photoshop’un bile nasiplendiği bu teknoloji furyasının 2024 ve ilerleyen yıllarda da karşımıza çıkacağını düşünüyorum.

    Yapay zeka teknolojileri bize çok yardımcı olmakla beraber ‘işimizi elimizden alacak’ ya da ‘insanların yerine geçecek’ gibi yorumlara katılmadığımı da belirteyim. Yapay zeka insanın yardımcısı olacak ve otomasyona dayalı, vakit alan işlerin daha hızlı ve pratik yapılmasını sağlayacak. Yani yapay zekadan korkmamıza gerek yok.

    Kendimce yaptığım listenin sonuna geldiniz. Bu yazımda sizlerle 2023 yılının en beğendiğim ürünleri listesini paylaştım. Elbette listeyi farklı ürünlerle zenginleştirmek de mümkün. Çok uzun olmaması açısından öne çıkan ürünleri ekledim. Siz de kendi listenizi yapabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN