Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2022 yılında Apple'dan beklediğimiz 5 şey

    2022 yılında Apple’dan beklediğimiz 5 şey

    Counterpoint Research raporuna göre yüzde 14’lük pazar payı ile dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Apple için 2021 yılı fazlasıyla yoğun geçti. Bünyesinde barındırdığı işletim sistemlerinin yeni sürümlerinden merakla beklenen iPhone 13 serisine kadar birçok ürün ve teknolojiyi kullanıcıların beğenisine sunan şirket, 2022 yılı için çalışmalarına vakit kaybetmeden başladı. Peki yeni yılda Apple’dan ürünleri haricinde neler beklemeliyiz. Yazımızda anlattık..

    Apple, iPhone 14 serisi ile sevilen özelliği geri getiriyor

    Touch ID’nin geri dönmesi

    Bildiğiniz üzere 2017 yılında iPhone X modelinin piyasaya sürülmesi ile iPhone 5s’ten itibaren kullanılan Touch ID’ye veda edilmişti. Her ne kadar araya iPhone SE gibi modeller girse de şirketin ana modellerinde söz konusu özellik bulunmuyordu. Bunun yerine güvenlik yöntemi olarak yüz tanıma özelliği yani Face ID kullanıma sunuldu.

    Ancak Face ID, küresel pandemi nedeni ile maske takmanın zorunlu olduğu bu süreçte yüz tanıma işlevini tam anlamıyla yerine getiremedi. Bu nedenle iPhone modellerinde alternatif bir biyometrik kimlik doğrulama sistemine yeniden ihtiyaç doğdu. 2022 yılında Apple’dan beklediğimiz ilk şey, parmak izi okuyucunun geri dönmesi…

    USB-C girişi

    Apple, halihazırda geçtiğimiz ay tanıtılan iPad mini gibi ürünlerinde yavaş yavaş USB Type-C bağlantı noktasına geçiş yapmaya başladı. Ancak şu an için iPhone modellerinde aynı durum söz konusu değil. Hatta geçtiğimiz aylarda Ken Pillonel adlı bir iPhone kullanıcısı, yayınladığı videosunda Apple’ın lightning girişindeki ısrarı nedeniyle eleştirilmesinin üzerine ilginç bir hamle yaparak iPhone X modeline Type-C girişi entegre etmeyi başarmıştı.

    Bunun yanı sıra Avrupa Birliği’nin yeni USB Type-C standardı nedeniyle harekete geçmesi beklenen Apple’dan 2022 yılında beklediğimiz ikinci şey, iPhone modellerinde USB-C girişi kullanmaya başlaması.

    Daha hızlı şarj

    Maalesef Apple, Android cihazların gün geçtikçe artan şarj hızlarına yetişemedi. Her ne kadar iPhone 13 serisinde bir nebze olsun artış yaşansa da, 2021 yılında şarj süreleri 1.5 saatin üzerine çıkan amiral gemisi sınıfında yer alan iPhone modelleri oldukça abes kaçıyor. Bildiğiniz üzere iPhone 13 serisinin standart modeli 23W, üst düzey özelliklere sahip Pro Max modeli ise 27W hızlarında şarj oluyor. Bu nedenle yeni yılda şirketten şarj hızlarını artırmasını bekliyoruz.

    Apple Watch platform desteğinin genişlemesi

    Son dönemde bünyesinde barındırdığı özellikler sayesinde insan hayatını kurtardığı haberleriyle gündeme gelen Apple Watch, şüphesiz giyilebilir teknoloji sektöründe en dikkat çeken ürünlerden biri. Ancak saatin sadece iPhone modellerinde yüzde 100 uyumlu çalışması, ürünü satın almak isteyen potansiyel kullanıcıları bir hayli düşündürüyor. Bunlara senkronize olmadığı Android, iPadOS ve macOS platformlarını örnek gösterebiliriz. 2022 yılında bu konu ile ilgili önemli adımları atılmasını bekliyoruz.

    Akıllı ev ürünü çeşitliliğinin artması

    Son dönemde şirketi doğrudan rakibi olarak görülen üreticiler, akıllı ev ürünleri konusunda önemli adımlar atmaya başladı. Bunlara Nest Hub, Echo Show gibi ürünleri örnek gösterebiliriz. Apple’ın da bu kategoride sayılabilecek tek ürünü Homepod Mini konumunda. Ancak bu küçük hoparlör, maalesef şu an için yukarıdaki ürünlerle yarışabilecek potansiyelde değil. Bu nedenle 2022 yılında akıllı ev ürünleri konusunda önemli hamlelerin yapılmasını bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN