Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanım2022 Yılı İkinci Yarısında Tanıtılacak Amiral Gemisi Telefonlar!

    2022 Yılı İkinci Yarısında Tanıtılacak Amiral Gemisi Telefonlar!

    Bu yılın ikinci yarısında tanıtılacak amiral gemisi modelleri sizler için bir araya getirdik. Daha hızlı telefonlar bizleri karşılayacak.

    Yeni nesil yonga setlerinin tanıtılması ile gözler 2022’nin ikinci yarısında tanıtılacak olan amiral gemisi modellere çevrildi. Android ve Apple cephesinden gelecek olan telefonlar, hız ve performans konusunda kullanıcıların yüzünü fazlasıyla güldürecek. Biz de sizler için 2022’nin ikinci yarısında tanıtılacak olan amiral gemisi modelleri bir araya getirdik. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan telefonlara hızlıca bir giriş yapalım.

    2022 Yılı İkinci Yarısında Tanıtılacak Amiral Gemisi Telefonlar!

    iPhone 14 serisi

    Apple’ın bu yılın Eylül ayında iPhone 14 serisi ile karşımıza çıkması bekleniyor. Ana, Max, Pro ve Pro Max olmak üzere dört farklı model tanıtacak olan Apple, mini serisini ortadan kaldıracak. Ana ve Max modellerde Apple A15 yonga setini kullanmaya devam etmesi beklenen Apple’ın, Pro serisinde ise ismine yakışır bir işlemci olan Apple A16’yı kullanması bekleniyor. Ana ve Max modellerde iPhone 13 ile başlayan daha küçük çentik yer alacakken, Pro modellerde ise hap şeklinde çentiğin kullanılacağı söylentiler arasında yer alıyor.

    Kamera tarafında ise Pro serisinde büyük bir sıçrama görebiliriz. Söylentiler Pro serisinde 48 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameranın olacağı yönünde. Pro serisi yine üçlü kamera kurulumu ile gelecek. Pro serisinden devam edecek olursak; 120 Hz tazelemeli ve her zaman açık ekranlı AMOLED ekranın bu seride yer alacağını belirtelim.

    Huawei Mate 50

    Huawei’nin telefon sektöründeki büyümesi bu yılda da devam edecek. Firma 2022’nin sonlarına doğru karşımıza kamera özellikleri ile ön plana çıkacak olan Huawei Mate 50 serisi ile çıkması bekleniyor. Yonga seti tarafında Huawei’nin Snapdragon 8+ Gen 1 kullanıp kullanmayacağı ise merak konusu. Ancak kullanılsa bile muhtemelen ambargolardan dolayı 5G desteği yine yer almayacak.

    Kamera ve ekran tarafında büyük bir sıçrama yapması beklenen Mate 50 serisi, 2022’nin çok konuşulan modelleri arasında yer alacak gibi görünüyor. Tasarımsal açıdan da yenilik sunacak olan bu serinin HarmonyOS 3.0 işletim sistemi ile gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

    OPPO Find N2

    Katlanabilir telefon sektörüne OPPO Find N ile giriş yapan Çinli teknoloji devi, rüzgar arkasındayken yeni modelini de tanıtacak. Find N2 ile karşımıza çıkması beklenen firma, ilk modelden daha güçlü bir telefon ile karşımıza çıkacağı aşikar. Snapdragon 8+ Gen 1 ile donatılması beklenen bu modelde sıçrama olarak yeni kamera teknolojilerini görebiliriz. RAM tarafında ise 12 GB RAM ile gelmesi beklenen OPPO Find N2, yine selefi gibi aynı ekran oranına sahip olacaktır.

    Kullanılabilirlik açısından oldukça başarılı olan ilk modelde şimdiye kadar kritik bir hata yaşanmadı. Bu yüzden OPPO’nun aynı tasarımı bir tık daha güçlendirerek ve rötuşlayarak karşımıza çıkması bekleniyor.

    Xiaomi 12S Serisi

    Xiaomi’nin uzun bir süredir Xiaomi 12 Ultra adını verdiği kamera canavarını tanıtması bekleniyordu. Ancak Xiaomi yeni modelinin isminin Xiaomi 12S Ultra olarak isimlendireceğini biz videoyu çektikten sonra açıkladı. Kamera tarafında Alman lens devi Leica ile anlaşan firma, bir ilke imza atacak ve Ultra modelinde 1 inçe sahip Sony imzalı sensör kullanacak.

    Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti ve 12 GB RAM’den beslenecek olan bu telefon kamera tarafında adeta şov yapacak. En iyi kameralı telefon unvanını eline alması beklenenen Xiaomi 12S Ultra, ekran tarafında bir takım iyileştirmeler de sunabilir. LTPO 2.0 teknolojisi ile gelmesi beklenen bu panelin en iyi ekrana sahip olacağı da söyleniyor.

    Galaxy Fold Z 4, Flip Z 4 ve Galaxy S22 FE

    Katlanabilir telefon sektöründe lider isim olan Samsung, bu başarısını 2022’nin ikinci yarısında taçlandıracak. Fold ve Flip serisine yeni üyeler ekleyecek olan Güney Koreli teknoloji üreticisi, bu telefonlarında Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setini kullanacak. Fold 4 modelinde ekran altı kamera teknolojisine de yer vermesi beklenen Samsung’un, katlanabilir ekran teknolojisi konusunda yeni teknolojilerini göstermesi bekleniyor.

    Tasarımsal açıdan küçük yenilikler sunacak olan katlanabilir telefonlara ek olarak Galaxy S22 FE’nin de tanıtılması bekleniyor. Fan Edition serisi ile kendine has bir kitle yaratan Samsung’un, bu modelde Snapdragon 8 Gen 1 kullanacağını düşünüyoruz. Galaxy S22’nin bazı özelliklerinin kırpılmış hali olarak karşımıza çıkacak olan Fan Edition’ın yıl sonuna doğru tanıtılması bekleniyor.

    Vivo X90

    Vivo, Zeiss lensleri ile X80 serisinde adeta şov yaptı. Türkiye’de de faaliyet gösteren ve büyük beğeni toplayan firma bu yılın sonunda Vivo X90 serisini duyurabilir. Şimdilik bu seri hakkında daha iyi kamera ve Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti kullanılacağı biliniyor. Tasarımsal açıdan firmanın nasıl bir yol izleyeceğini kestirmek güç. Ancak ortaya çıkacak olan sonuç yine Android tutkunlarını sevindirecek.

    OnePlus 10 Ultra

    OPPO’nun bünyesine geçen OnePlus bu yılı kapatmaya niyeti yok. Kamera tarafında Hasselblad  ile ortaklık uran firmanın yıl sonuna doğru karşımıza OnePlus 10 Ultra modeli ile çıkması bekleniyor. Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti ve 12 GB RAM ile gelecek olan bu canavar, kamera tarafında Pro modelinden de iyi olacak. Yine Hasselblad desteği ile gelecek olan telefonun kamera özellikleri konusunda rakipleri ile olan farkı kapatacağı söyleniyor. Tasarımsal açıdan Pro modelini andırması beklenen Ultra model performans konusunda da çok iddialı olacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN