Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Haberlerİnovasyon2022 Ericsson İnovasyon Ödülleri, öğrencileri sürdürülebilirlik sorunlarına çözüme çağırıyor

    2022 Ericsson İnovasyon Ödülleri, öğrencileri sürdürülebilirlik sorunlarına çözüme çağırıyor

    Ericsson dünyanın dört bir yanından üniversite öğrencilerini sürdürülebilir kalkınmanın önündeki engelleri aşmaya yönelik, yenilikçi teknoloji çözümler geliştirmeye davet ediyor. “Sürdürülebilir Geleceğimizi Etkile” temalı 2022 Ericsson İnovasyon Ödülleri kapsamında 50.000 € üzerinde ödül dağıtılması planlanıyor.

    Ericsson Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sorumluluk Başkanı Heather Johnson, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için önümüzde 10 yıldan daha kısa bir süre kaldı ve bu amaçlara ulaşmanın tek yolu, toplumun her kesiminin iş birliği içerisinde çalışması. Ericsson, teknoloji ve inovasyon yoluyla sürdürülebilir kalkınma amaçlı çabaların ölçeklendirilmesine öncülük ediyor”.

    Heather Johnson sözlerine şöyle devam etti: “Küresel sürdürülebilirlik mücadelesi için acilen harekete geçilmesi gerekiyor. Bu hareketin en tutkulu ve kararlı savunucuları arasında dünyanın her yerinden üniversite öğrencileri başta geliyor. Bu sebeple, bu konuda aksiyon alınmasını hızlandırmak için bu yılın Ericsson İnovasyon Ödülleri’nin odak noktasını sürdürülebilirlik olarak belirledik”.

    Organizasyona katılacak üniversite takımlarından Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma amacından (SKA) ilham alarak seçecekleri bir sürdürülebilirlik sorununa yönelik, kalıcı değişim yaratma potansiyeline sahip bir teknoloji çözümü bulmaları bekleniyor. Katılmak isteyen üniversite öğrencilerinin iki ila dört kişilik takımlar halinde, takımlarının ismi ve fikirleri ile birlikte 5 Ağustos 2022 saat 14.00’e kadar başvurularını sunmaları gerekiyor. 16 Haziran 2022 saat 14.00’e kadar her bölgeden başvuru yapacak ilk yedi takım ayrıca Ericsson danışmanlarından destek ve geri bildirim alma fırsatı kazanacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN