Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji2022'in en tehlikeli mobil uygulamaları belli oldu!

    2022’in en tehlikeli mobil uygulamaları belli oldu!

    Akıllı telefonlar yaygınlaşmaya devam ediyor. Günlük yaşantımızın pek çok noktasında işimizi kolaylaştıran bu cihazlar,  yediden yetmişe neredeyse herkesin elinde. Ancak bu durum çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle küçük çocuklar için tehlike büyük.

    Pek çok ebeveyn çocuklarını oyalamak için çocuklarının eline tablet ya da telefon veriyor. Ancak bu durum takip edilmese felaketle sonuçlanabiliyor. Kısa sürede Play Store ve App Store gibi mağazalardan bir şeyler indirebildiğini keşfeden küçük çocuklar, istemsizce interneti tehlikelerine maruz kalabiliyor. Peki hangi uygulamalardan uzak durulmalı. İşte 2021’in en tehlikeli uygulamalar.

    Çocuklar için en tehlikeli uygulamalar (2021)

    • Houseparty

    Houseparty, 10 kişiye kadar sanal etkinliklere izin veren bir görüntülü sohbet uygulamasıdır. İlk olarak 2016’da piyasaya sürüldü. COVID-19 salgını döneminde hızla popülerliğini artıran uygulama, kullanımı kolay ve çoğu insan için risk oluşturmuyor. Yine de bu uygulamanın çocuklar için tehlikeli olduğunu değiştirmiyor. Sosyalleşme temelli uygulama arkadaşlığı kolaylaştırmak amaçlı kuruldu. Bu nedenle arkadaş listelerindeki herkes, önceden haber vermeksizin çocuklarınızla sohbet başlatabilir. Bu riskin maksimuma çıkmasına neden oluyor.

    2021 tehlikeli uyulamalar

    • Instagram

    Farklı ilgi alanlarına sahip insanları ortak bir platformu olan Instagram, kişileri bir araya getiren geniş bir platformdur. Instagram her ne kadar pek çok kişi için eğlenceli olabilse de profesyonel olmayan ve büyüyen ellerde tehlikeli bir uygulama olabilir. Uygulama, görüntüleri paylaşmak ve başkaları tarafından paylaşılan resimlere erişmek için kullanılır. Ancak dikkatli bir şekilde izlenmezse, istenmeyen içerikler de bulunabilir.

    2021 tehlikeli uyulamalar

    • Whisper

    Birçok anonim kullanıcısı olan başka bir tehlikeli uygulama olan Whisper, sosyalleşmenin farklı bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak çocuğunuz bu uygulamayı kullanarak birçok bilinmeyen kişiyle bağlantı kurabilir. Her ne kadar uygulama 17 yaşın altındaki çocukları yasak olsa da, bu yasağı denetleyen bir mekanizma bulunmuyor.,

    2021 tehlikeli uyulamalar

    • Kik App

    Son dönemlerin en popüler ancak tehlikeli uygulamalardan biri olan Kik App, aynı uygulamayı kullanan rastgele  kişilere mesaj gönderip almayı sağlayan bir mesajlaşma platformudur. Uygulamanın gizlilik ayarları nedeniyle en tehlikeli uygulamalar olduğu söyleniyor.

    2021 tehlikeli uyulamalar

    Çocuğunuzla bağlantılı bilgileri herkes kolayca kötüye kullanabilir. Çocuğunuz rastgele herhangi bir yabancıdan zihinsel sağlığına zararlı olabilecek metinler alabilir. Ayrıca, mesajların göndericileri ve alıcıları ile bağlantılı ayrıntılara erişim karmaşıktır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN