Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültür2021 yılının teknoloji trendleri neler olacak?

    2021 yılının teknoloji trendleri neler olacak?

    2021’e girmeye sayılı günler kaldı. Peki, dünyayı yeni yılda ne gibi teknolojik yenilikler bekliyor? İşte yanıtı…

    • 5G tüm hızıyla geliyor

    Teknoloji dünyasında 2021 yılında yaşanacak dönüm noktalarından biri 5G teknolojisi olarak ön plana çıkıyor. 5G teknolojisi küresel çapta kullanılmaya başlanacak. Yakın zamanda hayatımıza girmesi planlanan 5G birçok yeniliği de beraberinde getirecek.

    • Robot asistanlar yaygınlaşacak

    Dünyanın farklı bölgelerinde robot hastabakıcılar, güvenlik görevlileri, hostesler ve garsonlar kullanılıyor. 2021 yılında ise bu teknoloji evlere girecek.

    • Akıllı film ve diziler geliyor

    2019 yılında piyasaya sürülen Black Mirror: Bandersnatch seyirciye sunduğu tercihlerle büyük ilgi toplamıştı. 2021’de izleyiciyi hikâyenin gelişimine dahil edecek akıllı dizi ve filmlerin sayısı artacak.

    • Akıllı asistanlar otomobilde

    Siri ve Google Asistan gibi sesli komutla çalışan akıllı asistan teknolojisi 2021’de yaygınlaşmaya devam edecek. Otomobil üreticileri, yeni modelleri akıllı asistanlarla donatmaya başlayacak.

    • Katlanabilir telefon dönemi

    Akıllı telefon teknolojisinin en yeni üyesi katlanabilen telefonlar uzun süredir gündemde olan bir teknoloji. Bu teknoloji bir süredir kullanılıyor ancak yeni üretici firmaların bu tip telefonlara üretecek olmaları dolayısıyla 2021’de katlanabilen akıllı telefonların popülerliği artacak.

    • Sınırsız depolama alanı

    Dijital dönüşümün getirdiği önemli sorunlardan biri depolama alanı. 2021 yılında kullanıcılara ücretsiz ve sınırsız depolama alanlarının sağlanması bekleniyor. Bu durum mevcut dosyaları, fotoğrafları ve videoları silme sorununu ortadan kaldıracak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN