Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Manşet2021 yılının en popüler 5 mobil uygulaması

    2021 yılının en popüler 5 mobil uygulaması

    2021 yılında da pandemi nedeniyle evden ve hibrit çalışma modellerinin daha da yaygınlaşmasıyla vaktinin büyük bölümünü evde geçirenlerin sayısı daha da arttı. Vaktinin büyük bölümünü evde geçiren insanlar vakitlerini daha verimli kullanmak için dil öğrenmek, kitap okumak, dizi-film seyretmek gibi aktivitelere yöneldiler. Bu aktivitelerde en büyük yardımcıları akıllı telefonlar oldu. Bu yazımızda 2021 yılında en popüler olan ve kullanıcıların işlerini kolaylaştıran uygulamaları sizler için derledik.

    Duolingo

    2021 yılında birçok kişi yeni bir yabancı dil öğrenmeye yöneldi. Yabancı dil öğrenmek isteyenlerin en büyük yardımcısı Duolingo oldu. 300 milyonu aşkın kullanıcıya sahip uygulama dünyanın en çok indirilen eğitim uygulamalarından biri haline geldi. Dil öğrenmeyi oyun haline getiren uygulama etkileşimli bir şekilde çalıştığı için kullanıcılardan büyük ilgi gördü. Uygulamada İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça dahil olmak üzere 38’ün üzerinde dil ve 98 farklı kurs bulunuyor. Ancak ana dilinizi Türkçe olarak belirlediğinizde öğrenebileceğiniz dil sayısı kısıtlanıyor. Ana dilinizi İngilizce olarak girerseniz ve seviyeniz yeterliyse birçok farklı dil öğrenmek mümkün. Uygulama sürekli geliştiriliyor ve her geçen gün daha kullanışlı bir hale geliyor.

    Uygulamayı indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.duolingo&hl=tr&gl=US

    LastPass

    Kullanıcıların aklında tutması gereken parola sayısı her geçen gün artıyor. Bu nedenle 2021 yılının en popüler mobil uygulamalarından biri LastPass oldu. Uygulama tüm parolalarınızı tek bir yerde güvenle tutmanızı sağlıyor. Tek hatırlamanız gereken LastPass’ın ana parolası. Uygulama, hangi sitelerde aynı parolanın kullanıldığını ve hangi parolaların zayıf olduğunu gösterebiliyor. Parola girmeniz gereken herhangi bir siteye girdiğinizde kullanıcı adınızı ve parolanızı otomatik olarak giriyor. Uygulamayı mobil cihazlarınızda ve bilgisayarlarınızda kullanabiliyorsunuz. Ancak ücretsiz kullanımda bilgisayar ya da mobil arasında seçim yapmanız gerekiyor.  Hem mobil cihazlarınızda hem de bilgisayarda kullanmak istiyorsanız ücret ödemelisiniz.

    Uygulamayı indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lastpass.lpandroid&hl=tr&gl=US

    MX Player

    MX Player uygulaması birçok Android kullanıcısının telefonunda olan uygulamalardan biridir. 2021 yılında da en çok indirilen uygulamalar arasında yer aldı. Telefonunuzda dizi ya da film seyretmeyi seviyorsanız ya da gelişmiş bir video oynatıcı arıyorsanız bu uygulama telefonunuzun olmazsa olmazlarındandır. Gelişmiş AC3 ses desteği, donanım hızlandırması ve altyazı seçenekleri ile videoları telefonunuzda sorunsuz bir şekilde oynatabilirsiniz.

    Uygulamayı indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad

    PicsArt Photo Studio

    Listemizin dördüncü sırasında fotoğrafları düzenleyebilmenizi ve kolajlar yapabilmenizi sağlayan PicsArt Photo Studio var. Şu ana kadar 500 milyonun üzerinde kullanıcının indirip telefonunda kullandığı bu uygulama çektiğiniz fotoğraflar üzerinde düzenlemeler yapabilmenizi, yazı ekleyebilmenizi, farklı fotoğrafları bir araya getirebilmenizi sağlayan gelişmiş bir fotoğraf düzenleyicisi. Uygulamada yüzlerce şablon ve efekt bulunuyor. Uygulamayı ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Temel özellikler ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ancak daha fazla özellik istiyorsanız bir miktar ücret ödemeniz gerekiyor.

    Uygulamayı indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.picsart.studio

    GarageBand

    Listemizin son sırasında GarageBand var. Uygulama iPad, iPhone ve ipod touch’u birer enstrümana ve her türlü özelliğe sahip bir kayıt stüdyosuna dönüştüren, tabletle müzik yapma konusunda en iyi uygulamalardan biri. Sadece iOS tabanlı cihazlarda çalışan bu uygulama ile istediğiniz her yerde müzik yapabiliyorsunuz. İçerisindeki döngüler sayesinde kolayca müzik yapabiliyor, efektler ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca i-cihazınızı klavye, gitar ve bateri gibi müzik aletine dönüştürerek müzik yapabiliyorsunuz. 32 kanala kadar kayıt özelliği sayesinde tek tek enstrümanları çalarak, döngüleri de kullanarak mükemmel bir müziğe imza atabiliyorsunuz. Müziğinizi e-posta, Facebook, YouTube, SoundCloud gibi mecralarda kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz.

    iOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/garageband/id408709785?mt=8&ls=1&v0=www-tr-ios-garageband-app-garageband

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN