Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2021 yılına damgasını vuran akıllı telefonlar

    2021 yılına damgasını vuran akıllı telefonlar

    Akıllı telefon dünyasında amiral gemileri yüksek fiyatlarıyla eskisi gibi tüketicilerin ilk tercihi olmaktan çıkıyor. Ancak buna rağmen 2021 yılı da amiral gemilerinin zirvede yer aldığı yıllardan oldu. İşte 2021 yılına damga vuran en iyi amiral gemisi telefonlar…

    Çevrim içi alışverişte dolandırıcılığa karşı yapılabilecekler

    iPhone 13 Pro Max

    Her ne kadar, iPhone 13 serisi yeni tanıtılmış olsa da, 2021 yılına kısa süre içinde damga vurmayı başardı. Yılın büyük çoğunluğunda ise iPhone 12 Pro Max bu tahtın sahipleri arasındaydı. iPhone ailesinin en iddialı üyesi olan 13 Pro Max, yeni nesil 6 çekirdekli ve 5nm fabrikasyon sürecinden geçen A15 Bionic işlemci ile geliyor. Piyasanın en iyi işlemcisine sahip olan telefon 5 çekirdekli bir grafik birimine de sahip. Bu grafik birimi de rakiplerinin çok ötesinde bir performansa sahip. 

    Apple, ilk defa bu sene Pro serilerinde 120Hz ekran tazeleme hızı kullandı. iPhone 13 pro Max, 6,7 inç büyüklüğünde Super Retina XDR OLED ekranla geliyor. Bu ekran bileşeni ise 1000 nit, maksimumda 1200 nit parlaklık ve HDR10 gibi önemli özelliklere sahip. ProMotion teknolojisine sahip bu Super Retina XDR ekran, daha hızlı, daha parlak, daha duyarlı bir ekran deneyimi sunuyor.

    Kamera tarafında da iddialı olan iPhone 13 Pro Max, 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip geniş açılı ana kamera, yine aynı çözünürlüğe sahip ultra geniş ve telefoto kameranın olduğu üçlü kamera kurulumu ile geliyor. iPhone 13 Pro Max ana kameraı f/1,5 diyafram açıklığı ile gece çekimlerinde çok daha fazla ışık almayı başarıyor. Ön tarafta da yine 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip ultra geniş açılı selfie kamerası yer alıyor.

    Samsung Galaxy S21 Ultra

    Samsung, 2021 yılında da Galaxy serisinin en üst seviye amiral gemisi modeli ile damgasını vurdu. Her ne kadar ülkemizde Exynos işlemcili modeli yer alsa da, Snapdragon 888 ile donanmış olan model biraz daha iyi bir performansa sahip. 

    Ancak bu model ABD VE Çin pazarında satılıyor. Ekran tarafında 6,8 inç boyutunda Dynamic AMOLED ile gelen model, 120 Hz ekran yenileme teknolojisine sahip. HDR10 Plus teknolojisi ve 1500 nit parlaklık değeri ise ekranın en önemli özellikleri arasında. Telefon bu yönüyle yılın en parlak ekranlı telefonlarından biri. 

    Snapdragon 888 5G, 5nm fabrikasyon süreci ile üretildi. Exynos 2100 işlemci de yine aynı üretim süreci ile karşımıza çıktı. İşlemci saat hızı ile öne çıkan Exynos 2100, grafik performansında ise Mali-G78 MP14 grafik birimi ile Adreno 660’ın gerisinde kalıyor. 

    Kamera tarafında ise 108 Megapiksel çözünürlüğe sahip ana kamera f/1,8 diyafram açıklığı ve 1/1.33 inç büyüklüğünde ISOCELL HM3 sensörü ile karşımıza çıktı. Bu ana kamera sensörü, özellikle gece çekimlerinde S21 Ultra modelinin çok daha fazla ışık almasını sağlıyor. 

    Toplam dört arka kamera ile gelen model, 10 Megapiksel çözünürlüğünde periskop kamera, 10 Megapiksel telefoto kamera ve 12 Megapiksel çözünürlüğünde 13mm ultra geniş kamera ile karşımıza çıkıyor. Telefonun selfie kamerası ise 40 Megapiksel çözünürlüğünde. 

    Xiaomi Mi 11 Ultra

    Xiaomi, Mi takısını kullandığı son amiral gemisi serisiyle 2021 ortasına doğru karşımıza çıktı. Özellikle arka kamera tarafında yer alan ekran hem tasarım hem de işlevsellik açısından yılın önemli yenilikleri arasına girdi. Yine yılın en iyi amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 888 bu Android telefona eşlik ediyor. 

    Mi 11 Ultra, 6,81 inç boyutunda AMOLED ekran 120 Hz ekran yenileme, HDR 10 Plus ve Dolby Vision teknolojisine sahip. Telefonun ekran parlaklığı ise yüksek parlaklık modunda 900 nit, maksimum da ise 1700 nit değere sahip. 

    Kamera tarafında da iddialı olan Mi 11 Ultra, 50 Megapiksel çözünürlüğünde ana kamera ile karşımıza çıkıyor. Bu ana kameranın diyafram açıklığı ise f/2,0 değerinde. Buna karşın bu kameranın sensörü de 1/1.12 inç boyutunda. 

    Üçlü kamera kurulumuna sahip amiral gemisi, 48 Megapiksel periskop kamera, yine 48 Megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera kurulumuna sahip. Telefonun ön kamerası ise 20 Megapiksel çözünürlükte. Hızlı şarj konusunda da iddialı olan model 67W hızlı şarj desteğine sahip. 

    Realme GT 5G

    Son yıllarda uygun fiyatlı akıllı telefon piyasasında önemli işler yapan Realme, yeni amiral gemisi GT serisi ile yeni bir yola girdi. Oppo’nun Ace serisinin devamı olan bu model, Realme’nin de tanıttığı ilk amiral gemisi telefon modeli olma özelliğine sahip.

    Süper AMOLED 6,43 inçlik ekranla karşımıza çıkan telefon 120Hz ekran yenileme özelliğine sahip. Snapdragon 888 ile gelen akıllı telefon 186 gramla en hafif amiral gemisi akıllı telefonlardan biri. 

    Üçlü arka kamera kurulumu ile gelen telefonun geniş açılı ana kamerası 64 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyafram açıklığına sahip. İkinci kamera ise 8 Megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı.Telefon ayrıca 2 Megapiksel çözünürlüğe sahip Makro kameraya sahip. Ön kamera tarafında ise 16 Megapiksel çözünürlüğe sahip selfie kamerası yer alıyor. Realme GT 5G’de 65W hızlı şarj desteği ile öne çıkan amiral gemilerinden biri.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN