Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Manşet2020 yılının en iyi oyunları

    2020 yılının en iyi oyunları

    2020 yılının en iyi oyunları listesiyle karşınızdayız. listesiyle karşınızdayız. Özellikle evde karantinada geçen bu yıl boyunca bazı oyunlar tabiki öne çıkmayı başardı. Pandemi sürecini güzelleştiren yılın en iyi oyunlarını listeliyoruz.

    Not: Liste harf sırasına göre hazırlanmıştır

    Assassin’s Creed: Valhalla

    Efsanevi serinin son oyununda kuzey ülkelerine gidiyoruz. Bir Viking olarak Eivor karakterini yönettiğimiz oyunda 9. yüzyıl İngiltere topraklarında Viking efsanesini yaşatacağımız oldukça güzel bir oyun ile başlıyoruz. Karakter seçiminde kadın ya da erkek esnekliği sunan, seriyi RPG etmenlerine daha fazla bağlayan oyun, dünya genelinde de fazlasıyla sevildi

    Cyberpunk 2077

    Daha yeni çıkmış olmasına rağmen 6 yıldır geliştirilen yapım, özellikle PlayStation 4 ve Xbox One tarafında sorunlar yaşasa da sorunları ortadan kaldırınca fazlasıyla sevilecek bir oyun olacak. Çıkar çıkmaz rekorlar kırmayı başaran CD Project Red’in Witcher serisi ardından gelen son oyunu Cyberpunk 2077 sistemleri zorlayan yapısıyla da dikkat çekiyor.

    Death Stranding

    Geleceğin kargo simülasyonu gibi bir yapısı olsa da Hideo Kojima’nın yeni şaheseri Death Stranding, ağır işleyen yapısına rağmen hikayesi ve dünyasıyla farklı bir ortam sunuyor. PlayStation tarafının en değerli oyunlarından biri de olmayı başarmasıyla listemizde yer alıyor.

    Demon’s Souls

    Geçilmesi zor, sabır isteyen oyunlara dünya oyun literatüründe Souls-like, yani “Souls oyunlarına benzer” yakıştırması yapılır. Bu yakıştırmayı dünyaya tanıtan Demon’s Souls’un yeniden yapımı ise bize bu oyunun ne kadar da önemli olduğunu bir kere daha hatırlatıyor. Şahsen sabrım bu oyunlara yeterli olmasa da oyunun ne kadar iyi olduğu tartışmasız bir gerçek olarak kalacak.

    DOOM Eternal

    FPS oyun türünün en eskilerinden DOOM, yenilenen yapısıyla fazlasıyla sevilmişti. DOOM Eternal ise bunun da üzerine katarak heyecanlı, hızlı bir aksiyon deneyimi sunuyor. Tabii kan gövdeyi değil, her yeri götürüyor olması ile belli bir kitleye hitap ettiğini de hatırlatmak gerek.

    F1 2020

    Özellikle Türkiye GP’nin geri dönmesiyle Türkiye’deki Formula 1 ilgisi artmaya başladı. Oyunseverler kanadında ise geçtiğimiz senelere nazaran önemli gelişmeler getiren F1 2020 de yılın en başarılı motorspor oyunu olarak kabul edilebilir. Özellikle kendi takımınızı kurarak Mercedes, Red Bull, McLaren gibi takımlara kafa tutmak farklı bir eğlence katıyor.

    Half Life: Alyx

    Sanal gerçeklik tarafı tam da genel olarak popülerliğini yitirecekken Half Life gibi bir efsanenin geri dönüşü ile hareketlendi. Half Life 3 diye diye dilimizde tüy biterken gerçekten başarılı bir VR deneyimi ile Half Life: Alyx bizlere merhaba dedi ve yılın elbette en iyilerinden biri olmayı başardı.

    Last of Us Part II

    PlayStation tarihinin en iyi oyunu dememizde sakınca görmediğim Last of Us’ın devamı da bir o kadar iyi olmuş. Grafik kalitesi ve mekaniklerinin iyi olması bir yana hikayesiyle yine etkilemeyi başaran Last of Us Part II, belki de bu yılın en iyi oyunu olarak kabul edilebilir. Ki The Game Awards’da yılın oyunu ödülünü alması da bunun göstergesi.

    Microsoft Flight Simulator

    Simülasyon oyunu niş bir kitleye hitap etse de ETS 2 gibi dünya genelinde ciddi bir popülerlik kazanan oyunun ardından Microsoft Flight Simulator gerçekten mükemmel bir yapıda geri döndü. Harika modellemeler, gerçek zamanlı uçuş deneyimi, Bing üzerinden alınan gerçek ve 3B haritalandırma gibi artıları ile yine bu yılın oyunlarından

    Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

    Bir efsane oyunlardan biri yine bu listemizde. Tıpkı Demon’s Souls gibi bir yeniden yapım olan Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2, Tony Hawk oyun serisinin ilk iki yapımını tek seferde sunan oldukça şahane bir yapım. Tabii yine niş bir kitlesi olduğunu unutmamak gerekli.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN