Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2020 Yılında Hangi Teknolojiler Hayatımıza Girecek?

    2020 Yılında Hangi Teknolojiler Hayatımıza Girecek?

    2020 gelmek üzere… Peki, hayatımızda teknolojinin etkilerini yeni yılda nasıl hissedeceğiz? İşte temel başlıklar altında önümüzdeki yılı mercek altına alıyoruz.

    2020
    Endüstri 5.0 ile 2020 yılında tanışacağız

    2020 Yılında Endüstri Devrimi 5.0 Kavramı ile tanışacağız

    Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları’nda Japonya’nın teknoloji adına gövde gösterisi sergilemesi bekleniyor. Japonya, 5G internetin tüm nimetlerini sonuna kadar zorlayacak ve 8K çözünürlüklü canlı yayın yapacak. Bir süredir yeni bir endüstri devriminde olduğunu vurgulayan Japonya, nihayet 5.0’a geçtiğini ilan edecek. Japonya bu iddiasının altını dolduracak yeni buluşlar ve uygulamalarla gündemde kalmaya devam edecektir.

    crispr
    CRISPR birçok hastalığın tedavisi için umut verecek

    Yeni Nesil Tıp Uygulamaları

    2020’deki en büyük atılımları sağlık alanında yaşayacağız. CRISPR gibi gen modifikasyon konusunu özel sektörle birlikte daha çok duyacağız. Elde edilen geniş veritabanı ve yapay zekanın işlem kapasitesi sayesinde kişiye özel ilaçların kullanımının ilk örneklerini göreceğiz. Buna ek olarak önleyici ilaçların ve 3D yazıcı ile geliştirilen organların yaygınlaşmasına şahitlik edeceğiz.

    Genişletilmiş Gerçeklik XR Teknolojisi

    Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik derken bu kavramların yavaş yavaş evlere girip eğlence sektörünün bir parçası haline geldiğini görmekteyiz. Genişletilmiş Gerçeklik ise daha az donanım ile belki de giyilebilir teknoloji kullanarak sanal, artırılmış gibi mevcut alternatif gerçeklik uygulamalarının harmanlanıp üst düzeye çekilmesi olarak yorumlanabilir. Elbette ilk aşamada pahalı olan bu sistemleri otomobil galerilerinde ya da mağaza uygulamalarında görebiliriz. Dolayısıyla yeni bir iş modelinin ufukta belirdiğini söyleyelim.

    facebook
    Facebook ve dijital para…

    Dijital Paranın Yükselişi

    BitCoin gibi uygulamalar piyasalara heyecan veriyor. Ancak halihazırda bulunan 1500 civarı kriptopara birimi kafa karıştırıyor. 2020’de bu sayıda bir sadeleşme ve yaygınlaşma gözlemlenecek. Facebook’un kendi birimi Libra ve IMF’nin Learning Coin’i yavaş yavaş Dolar ve Avro’nun yerini almaya başlayacak.

    t-14
    T-14 Armata gibi yeni silahlar ile tanışacağız

    Uzay Macerası ve Savaş Teknolojileri Hız Kazanacak

    Global anlamda yaşanmakta olan ekonomik kriz iki konuyu sürekli gündeme getirecek: Çin’in yeni bir güç olduğu III. Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş Dönemini andıran Uzay Yarışı. İki maddenin de ortak noktası teknoloji olduğu için yeni silahlar görecek ve daha cesur söylemler işiteceğiz. Örneğin Rusların herkesten gizleyerek geliştirdiği T-14 Armata tankı ya da Trump’ın uzayı domine etme iddiasıyla güçlendirdiği Space Command gibi birimlerle daha sık karşılaşacağız.

    xbox
    Yeni nesil konsollar karşımızda…

    Bilgisayar Oyunlarında Yeni bir Çağ

    PlayStation ve Xbox yeni nesil konsollarını 2020’de piyasaya çıkaracak. Bu da bir süredir bana göre sönük geçen oyun dünyasına tüm dikkatleri çekecektir. Güçlü donanımlar üzerinde yaratıcı fikirlerin hayat bulduğu daha yenilikçi oyun haberlerini 2020’de duyacağız.

    Görüldüğü gibi her zamankinden hareketli bir yıla doğru geçiş yapıyoruz. İnsanlık, karşılaşacağı 2020’i virajını, teknolojinin yıkım değil umut verici gücüyle en sağlıklı ve medeni şekilde dönmesi dileğiyle…

    Geçen sene bu tarihlerde yazdığım ve 2019 için öngörülerimden oluşan yazıyı merak ediyorsanız bu adresten okuyabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN