Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/Kamera2020 yılında göreceğimiz mobil teknolojiler!

    2020 yılında göreceğimiz mobil teknolojiler!

    2020 ile beraber 2010’lu yılları bıraktık ve 2020 yılına giriş yapmış durumdayız. Peki, 2020 yılına yön verecek mobil teknolojiler hangileri?

    Akıllı telefon başta olmak üzere mobil teknolojilerle ilgili rekabet her geçen gün artarak devam ediyor. 2019’dan farklı bir şekilde mobil arenadaki rekabet, 2020 yılında çok daha çetin bir hal alacak. Peki neden?

    Çıktı, çıkacak dediğimiz çoğu teknoloji, 2020 yılı itibariyle kullanılabilir hale gelecek ve hayatımızda yer edinecek. Peki 2020’ye yön verecek mobil teknolojiler hangileri olacak?

    5G

    Uzun zamandır çıktı, çıkacak diye beklediğimiz 5G, hayatımıza 2020 yılında daha yoğun bir şekilde giriş yapacak.

    5G, 2020 yılı itibariyle hem daha çok akıllı telefon tarafından desteklenecek hem de 5G destekleyen ülke sayısı da artacak. 5G artık 2020 yılında daha çok hayatımızda yer alacak bir teknoloji olacak.

    5G ile beraber internet hızındaki gecikme ortadan kalkacak. Gigabit seviyesinde kablosuz mobil hızlara ulaşılacak yeni dünyada, teknoloji ile ilgili alışkanlıklar tamamen değişecek.

    Kısaca 2020 yılında 5G, hem devletlere, hem şirketlere, hem de son kullanıcıların hayatında, daha yoğun bir şekilde yer edinecek.

    Ekrana gizli kameralı telefonlar

    Akıllı telefonlarda 2020 yılında görmeye başlayacağımız bir diğer yeni teknoloji, ekranın içerisine gizlenmiş kameralar. Kameranın olduğu alanda piksellerin içine gizlenen kamera, kalite kaybı olmadan fotoğrafları çekebiliyor. Ayrıca tüketiciler de, akıllı telefonlardaki çentiklerden kurtuluyor.

    Son yıllarda farklı boyutlarda ve şekillerde ekranlarda gördüğümüz kamera çentikleri, 2020 yılında yavaş yavaş kaybolacak gibi gözüküyor. Çünkü artık ön kameralar, tıpkı parmak izi okuyucusu gibi ekran içine gizlenecek.

    WiFi 6

    2019 yılında da WiFi 6’yı destekleyen modeller hayatımıza girmiş olsa da, gigabit seviyesinin daha da üstünde hızlar sunan WiFi 6, 2020 yılında hem router başta olmak üzere ağ ürünlerinde hem de mobil ürünlerde kullanılmaya başlanacak.

    2019 yılında Samsung Galaxy S10 ve Note 10 ailesiyle beraber, iPhone 11 modellerinde gördüğümüz WiFi 6, 2020 yılında hem yeni akıllı telefonlarda hem de taşınabilir bilgisayarlarda da yer alacak.

    Katlanabilir akıllı telefonlar

    Katlanabilir akıllı telefonları uzun zamandır bekliyorduk. 2019 yılında bazı modeller satışa sunulmuş olsalar da, hem çok düşük adetlerde piyasaya çıktı, hem de fiyatları epey yüksek seviyeden çıkış yaptılar.

    Yeni bir teknoloji olduğu için 2019 yılında katlanabilir akıllı telefonlar için olgunlaşma dönemi yaşandı. 2020 yılında hayatımızda daha iddialı, daha uygun fiyatlı ve son kullanıcı deneyimi daha başarılı katlanabilir telefonlar hayatımızda olacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN