Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Manşet2020 yılında çıkacak akıllı telefonlar (Amiral gemileri)

    2020 yılında çıkacak akıllı telefonlar (Amiral gemileri)

    2020 yılında çıkacak akıllı telefonlar ile ilgili sızıntılar, yılın bitmesine yaklaştığımız bugünlerde yavaş ortaya çıkmaya başladı. Tabii ki Samsung, Huawei ve Apple gibi üreticilerin her yıl amiral gemisi modellerini yenilediğini biliyoruz. Ayrıca 2020 yılının başında, Şubat ayı itibarıyla gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi 2020’de de pek çok yeni modelin tanıtılacağı gerçeği var.

    Biz de bu makalemizde, 2020 yılında çıkacak akıllı telefonlar üzerine, şu ana kadar ortaya çıkan sızıntılar ışığında öğrendiğimiz bilgileri derledik.

    2020 yılında çıkacak akıllı telefonlar neler?

    Samsung Galaxy S11

    Samsung’un S serisinin en yeni amiral gemisi modeli, çok büyük ihtimalle Şubat ayındaki MWC 2020 kapsamında resmi olarak tanıtılacak. Hatta sızıntıların 18 Şubat tarihini işaret ettiğini belirtelim.

    Bugüne kadar Galaxy S11 modeliyle ilgili ortaya çıkan sızıntılar, özellikle telefonun tasarımı üzerineydi. Yukarıdaki sızıntı fotoğraftan görebileceğiniz üzere modelin ön tarafında Galaxy Note 10 serisine benzer olarak kamera deliğinin tam ortada olduğunu görüyoruz. Bu ön kamera deliği haricinde, telefonun ön tarafı neredeyse tamamen Dynamic AMOLED ekrandan oluşuyor.

    Cihazın arka tarafına baktığımızda ise bugüne kadar görmediğimiz bir arka kamera dizilimini dikkat çekiyor. Sızıntılara göre sol tarafta şirketin yeni ürettiği 108 MP’lik ana kamerayla beraber ultra geniş açı ve periskop lensi yer alacak. Sağ tarafta ise flaş ve ToF sensör gibi ek özelliklerin yer alması bekleniyor. Şirketin bu kamera sistemiyle birlikte 5x optik zoom, oldukça iyi gece ve portre çekimlerini yapabilmesi bekleniyor. Zaten 108 MP’lik ana kameranın, oldukça detaylı ve iyi fotoğraflar çektiğini Mi Note 10 modelinden de halihazırda biliyoruz.

    Donanım bileşenleri tarafında, telefonun satışa çıktığı pazara göre Snapdragon 865 ve Exynos 990 işlemcileriyle sunulması bekleniyor. Ekran tarafında ise en heyecan verici söylenti, tazeleme oranının 120 Hz’e çıkarılacak olması. Şu anda OnePlus’ın bazı modellerinde bulunan bu tazeleme hızı, ekrandaki akıcılık hissini arttırmanın en temel yollarından bir tanesi.

    Huawei P40

    Kısa bir süre önce Huawei Mate 30 modelini sınırlı bir alanda satışa çıkaracan Huawei, yeni yılda P serisinin yenileyerek Huawei P40 modelini satışa sunacak. Genellikle şirket P serisini, MWC’den sonra Mart ayı içerisinde tanıtıyor. O nedenle yeni modeli de Mart ayında beklememiz doğal. Ancak tabii ki şirketin ABD ve Google ile yaşadığı sorunlar, yeni yılda bazı farklı stratejilerin ortaya çıkmasına da sebep olabilir.

    2020 yılında çıkacak akıllı telefonlar - Huawei P40

    Şu ana kadar Huawei P40 ile ilgili elle tutulur ciddi sızıntılar olmadı. Ancak yeni modelin Kirin 990 5G işlemcisiyle beraber gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca her P serisi telefonda olduğu gibi kamera yeniliklerinin öne çıkmasını bekliyoruz. Geçen yıl P30 modeliyle arka kamerayı dörde çıkaran Huawei, bu yıl üstüne koyarak farklı kamera çözümleriyle tüketicilerin karşısına çıkabilir.

    iPhone 12

    2019 yılının sonlarında iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri hayatımıza girdi. Yeni yılın sonlarına doğru ise Apple’ın iPhone 12 (2020) modeliyle tüketicilerin karşısına çıkması bekleniyor.

    Büyük ihtimalle 5G destekleyen ilk iPhone modeli olacak bu cihazın, tasarımsal anlamda da bazı yeniliklerle gelebileceği düşünülüyor. Özellikle kalın çentik tasarımını hala kullanan Apple, yeni modelle birlikte neredeyse tamamen çerçevesiz bir yapıya geçiş yapabilir.

    Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun yayınladığı rapora göre, Apple 2020 yılında birden fazla akıllı telefon tanıtabilir. Bunlar iPhone SE 2, iPhone 12’nin iki farklı varyasyonu, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olacak. Ancak tabii ki bu telefonların çıkmasına neredeyse 1 yıl olduğundan, sızıntı konusunda herhangi bir net veri elimizde yok.

    Xiaomi Mi 10

    Son yıllarda dünyada olduğu kadar Türkiye’de de pazar payını ciddi şekilde arttıran Xiaomi, 2020 yılında Mi serisinin yeni amiral gemisi Mi 10 modelini tanıtacak. Xiaomi genellikle yeni amiral gemilerini MWC’den hemen önce Çin’de tanıtıyor ve ardından fuarda cihazı kullanıcıların beğenisine sunuyor.

    Telefonla ilgili neredeyse kesin gözüyle bakılan konu, işlemci olarak Snapdragon 865 modelinin kullanılacak olması. Geçtiğimiz yılın amiral gemisi Mi 9, damla çentik tasarımıyla karşımıza çıkmıştı. Yeni yılda ise söylentiler, Samsung benzeri “delik çentik” tasarımıyla ekran kasa oranının arttırılacağına işaret ediyor. Her zaman olduğu gibi Xiaomi Mi 10 modelinin de, Samsung ve Huawei gibi rakiplere oranla fiyat avantajıyla öne çıkması bekleniyor. Yine 500 – 600 dolar aralığında bir fiyat etiketi görmemiz olası.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN