Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyun2020 Yılında Sabırsızlıkla Beklediğimiz Video Oyunları

    2020 Yılında Sabırsızlıkla Beklediğimiz Video Oyunları

    2020 yılı içerisinde hem yeni nesil konsolları hem de birbirinden iddialı oyunları göreceğiz. Dolayısıyla oyuncular için heyecanlı bir geçiş dönemi bizi bekliyor. Hazırladığım liste ile bu heyecana ortak olun.2020

    2020 Yılında Uçuşa Hazır Olun:

    Microsoft Flight Simulator

    Simülasyon dünyasının en büyük bütçeli dev prodüksiyonu Microsoft Flight Simulator nihayet geri dönüyor. Çıktığı her dönem donanımları zorlayıp gönlü bulutların üzerinde olan kitleleri sürükleyen seri maliyetler nedeniyle rafa kaldırılmıştı. Microsoft bu sefer çıtayı iyice yükselterek dünya üzerindeki tüm hava alanlarını oyuna dahil edip gerçek zamanlı olarak hava trafiğini ve hava durumunu oyuna dahil edecek. Sanırız bu sefer gerçeğin ta kendisiyle yüzleşeceğiz.

    2020

    Half-Life Alyx

    Oyunseverler yıllardır Half-Life 3 beklentisi içindeyken Valve firması adeta sınavı kimsenin çalışmadığı yerden yaptı ve sanal gerçeklik için yeni bir Half Life oyunu geliştirdi. Bazı oyuncular bu fikre kızarken şahsen sanal gerçekliğin yakın gelecekte eğlence sektörü ve oyun medyası için çok daha önemli bir yere geleceğini düşünüyorum. Valve tasarım ekibine Campo Santo tasarım stüdyosunu da katarak Half-Life için işleri ciddiye almış gibi gözüküyor. Oyunun mekanikleri de doğru şekilde güncellenirse sanal gerçeklik için sıçrama tahtası olabilir. Bir gecikme olmazsa mart ayında sorularımızın cevaplarını (ve daha yeni soruları) göreceğiz.

    2020

    Cyberpunk 2077

    Dizisi ile büyük sükse yakalayan Witcher oyunun yapımcısı CD Projekt Redi uzun süredir Cyberpunk 2077 üzerinde çalışıyor. Cyberpunk 2077’den artık Keanu Reeves sayesinde sağır sultan bile haberdar. Blade Runner tarzı bir atmosfere sahip olması beklenen oyunda silahlar, siber implantlar, hackerlar ve elbette bilim kurgunun olmazsa olmazları floresan ve sis var. Açıkçası beklentilerin büyük olduğu oyun ilk günden sorunsuz olmazsa (dev güncellemeler beklemek zorunda kalmazsak) oyuncuların hışmına uğrayabilir. Bir de bence oyunun adı biraz fazla bariz. William Gibson gibi bu tarzın büyük üstatlarına selam göndermek için Cyberpunk ismi seçilmiş olabilir ama yine de bilim kurgu biraz daha derin bir vizyon ile üretilirse gerçek etkisini elde edebiliyor. Oyun çıkana kadar kadar Philip K. Dick’in kitaplarını okuyup dediğimi daha net anlayabilirsiniz.

    Godfall

    Bu senenin sonlarında çıkması planlanan Godfall, PlayStation 5 için duyurulduğu için listemizde ayrı bir yer tutuyor. Aksiyon RPG tarzında ilerlediğimiz oyunda gelişmiş dövüş mekanikleri kullanılacağı söyleniyor. PS5 kullanıcıları büyücülük, şövalyelik derken geniş bir evrenin için kendini kaybederken yeni konsolun gücünü tanımaya başlayacaklar. Oyunu geliştiren Counterplay firması ise Ratchet & Clank, God of War, Destiny 2, Horizon Zero Dawn, Diablo III, Gears 5, Star Wars Battlefront, Titanfall 2, Left 4 Dead 2, Bioshock Infinite ve Overwatch gibi oyunlarda görev alıp tecrübe kazanmış. Başarıya aç bir ekibin kendini ispatlaması için Godfall doğru bir oyun olabilir.

    Psychonauts 2

    Kişisel olarak çıkacağına oldukça sevindiğim harika bir platform oyunu Psychonauts 2 için heyecanlıyım. İlk oyunu oynayan sınırlı sayıdaki kişi için kült haline gelen Psychonauts, eğlenceli ve yaratıcı dinamikleriyle hayal gücünüzü tetikliyordu. PSVR için çıkan Rhombus of Ruin (elbette bu oyunu da bitirdim ve çok beğendim) oyununun kaldığı yerden devam edecek olan Psychonauts 2’nin de başında Grim Fandango, Monkey Island, Broken Age gibi klasiklerden tanıdığımız Tim Schafer var; ve bu harika bir his.

    Elbette Last of Us 2, Halo Infinite, Doom Eternal, Final Fantasy VII Remake ve Resident Evil III Remaster gibi oyunlar da 2020 yılını bereketli hale getirecek. Sizin de beklediğiniz başka oyunlar var mı? Yorumlarda fikrinizi belirtmeyi unutmayın.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN