Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültür2020 mobil abone beklentisi: 5,69 milyar

    2020 mobil abone beklentisi: 5,69 milyar

    2020 yılı için mobil abone sayısı beklentisinin 5,69 milyar olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik çarpıcı veriler bununla sınırlı da değil…

    Mobil teknolojiler tüm hızıyla gelişmeye devam ediyor. Donanım tarafında kamera lenslerinden grafik işlemcilere, yüz tanıma gibi yükselen trendlerden büyük ve OLED ekranlara kadar sayısız argüman üzerindeki çalışmalar heyecan veriyor. Diğer yandan 5G alanındaki gelişmeler, mobil operatör şirketlerinin daha iyi kapsama alanları için yürüttüğü çalışmalar dikkat çekiyor.

    En nihayetinde ise dünya nüfusunun büyük bir kesiminin kullandığı mobil cihazlar, mobil şebekeler ve genel itibarıyla birbirine bağlı sayısız teknolojinin kapsamı genişliyor. Peki günümüzde kaç milyar mobil abobe var? Gelecek beklentileri neler? İşte bu sorulara yönelik yanıtlar söz konusu.

    Araştırma kuruluşu Statista tarafından derlenen verilerle erişilen sonuçlara göre 2017 yılında tüm dünyada 5,1 milyar mobil abone vardı. Rakamın 2018 sonunda ulaşması beklenen boyutu ise 5,32 milyar seviyesinde. Dolayısıyla 7,5 milyara yaklaşan dünya nüfusuna büyük bir hızla yaklaşan sayıda mobil abone mevcut. Peki sonrası?

    2020 beklentisi şaşırtıyor

    Tahminlere göre 2020 yılında küresel ölçekteki mobil abone sayısı 5,69 milyara ulaşacak. Gerek genç nüfusun artışı, gerekse genel anlamda mobilitenin her yaş ve çeşitli kategorilerde bulduğu akıcı entegrasyon durumu ile bağlantılı olarak gelecekte kullanımın daha da artacağı öngörülüyor.

    Teknoloji birçok yönden gelişimini aralıksız sürdürürken mobiliteye her zaman için ayrı bir parantez açılması gerekliliği daha uzun yıllar devam edecek gibi görünüyor.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN