Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Haberlerİnovasyon2019 Hyundai Santa Fe parmak izi okuyucusuna sahip olacak

    2019 Hyundai Santa Fe parmak izi okuyucusuna sahip olacak

    2019 Hyundai Santa Fe, sahip olacağı üç boyutlu parmak izi okuma sensörleri sayesinde çok daha üstün güvenlik özellikleri vaat ediyor.

    Parmak izi okuyuculardan bahsedeceğimiz bu haber bir akıllı telefonla ilgili değil, sofistike bir otomobille ilgili olacak. Güney Kore merkezli Hyundai firmasının 2019 model Santa Fe modeli için geliştirdiği yeni güvenlik çözümü, otomobile entegre bir parmak izi okuyucusu barındırıyor. Otomobil dünyasında devrim etkisi yaratması beklenen bu yenilikle beraber, farklı üreticilerin de bu teknolojiye yöneleceklerini öngörmek, oldukça mümkün görünüyor.

    Üç boyutlu teknoloji…

    2019 Hyundai Santa Fe, sahip olacağı üç boyutlu parmak izi okuma sensörleri sayesinde çok daha üstün güvenlik özelliklerine kavuşmayı amaçlıyor. Otomobilin kapı kollarında bulunacak olan bu sensörler sayesinde, tek dokunuşla kapıların açılmasını ya da kilitlenmesini sağlamak mümkün olacak. Otomobilin start / stop bölümünde de aynı 3 boyutlu parmak izi sensörünün konumlandırılacağını öğrendiğimiz 2019 Hyundai Santa Fe, tek bir dokunuşla çalıştırılabilecek ya da durdurulabilecek. Oto hırsızlıklarına karşı oldukça etkili olması beklenen bu güvenlik tedbirinin kişiye özel tek bir parmak izi ile sınırlı mı olacağı, yoksa belirli sayıda kullanıcı tanımlaya izin verip vermeyeceği oldukça merak ediliyor.

    Daha önce de belirttiğimiz gibi Hyundai, ilk olarak bu sistemi 2019 model Santa Fe modelinde kullanacak. 2020 yılıyla beraber Güney Kore’li üreticinin, diğer modellerinde bu sistemi daha da geliştirerek kullanacağı belirtiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN