Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2019'a damga vuran telefonlar

    2019’a damga vuran telefonlar

    Her yıl olduğu gibi 2019 yılı da özellikle mobil teknolojiler açısından oldukça hareketli bir yıl oldu. Özellikle katlanabilir telefonların damga vurduğu 2019 yılında bunun yanı sıra birçok akıllı telefon modeli de dikkat çekmeyi başardı. Biz de bu yazımızda 2019’a damga vuran telefonlar hangileri? Yakından baktık.

    2019’a damga vuran telefonlar

    2019’da Apple’ın en yeni iPhone modelleri, en çok ilgi gören akıllı telefonlar arasında yer aldı. Tabii, Samsung ve Huawei gibi firmaların katlanabilir telefon furyasına katılması da pazarda büyük bir ses getirdi.

    Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan listemize geçelim ve 2019’a damgasını vuran telefonlar neler, hangi teknolojilere sahipler yakından bakalım.

    iPhone 11 Pro

    iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinin yerini aldı.

    İki telefon arasındaki fark ise ekran boyutu tarafında oluyor. 5.8 inç ekrana sahip olan iPhone 11 Pro modelinin abisi iPhone 11 Pro Max ise 6.5 inç boyutunda bir ekrana sahip.

    Her iki modelde de benzer şekilde 7 nm+ fabrikasyon süreci ile üretilen Apple A13 Bionic işlemcisi kullanılıyor. 4 GB RAM’e sahip modeller, depolama tarafında ise 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı seçenek ile kullanıcılara sunuluyor.

    iPhone 11 Pro ve Pro Max’te kamera konusunda beklenen değişiklik yaşandı ve üç arka kameraya geçiş yapıldı. Tüm kameraların 12 Megapiksel çözünürlüğünde olduğu cihazların arkasında geniş, telefoto ve ultra geniş açılı kameralar yer alıyor. Ayrıca yeni iPhone, karanlık ortamda yapılan çekimlerde oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

    Ön tarafta 12 Megapiksel çözünürlüğündeki kameranın yanı sıra, 3D ToF sensörü yer alıyor. Telefonun batarya tarafında ise 3190 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor.

    Samsung Galaxy Fold

    Samsung, Galaxy S10 ve Note 10 modellerinin yanı sıra katlanabilir akıllı telefonu ile de dikkatleri üzerine toplamayı başardı. İkiye katlanabilir yapısı ile dikkat çeken telefon, açıldığında bir tablet boyutuna, kapandığında ise bir telefon ile aynı boyutta olabiliyor.

    Kitap gibi açılan katlanabilir telefonu açtığınızda herhangi bir kat izi bulunmaksızın 7.3 inç büyüklüğünde ve 1536 × 2152 piksel çözünürlüğünde bir ekranla kullanabiliyorsunuz. Ekranın sağ üst kısmında kameralara ev sahipliği yapan bir çentiğin yer aldığı telefonun dış yüzeyinde ise 4.6 inç büyüklüğünde ve 840 × 1960 piksel çözünürlüğünde bir ekran daha yer alıyor.

    Donanım tarafında en güçlü bileşenlere ev sahipliği yapan telefon, kamera tarafında da oldukça iddialı. Telefonun arkasında 3 arka kameraya yer verilirken ön tarafında tek kameraya yer veriliyor. Ancak telefonun açıldığında da ön kamera olarak kullanabileceğimiz 2 kamera karşımıza çıkıyor.

    Galaxy Fold, henüz ülkemizde resmi olarak satışa çıkmadı. Fakat Samsung’un kısa bir süre içerisinde tüm dünyada satışa sunması beklentiler arasında yer alıyor.

    Huawei Mate X

    Samsung’un katlanabilir akıllı telefonunu görmemizin ardından birkaç gün içerisinde Huawei’nin de katlanabilir telefonu Huawei Mate X karşımıza çıktı. Galaxy Fold’a göre biraz daha farklı yapıya sahip olan telefon, dışarı doğru katlanabiliyor.

    Dışarı doğru katlanabilen tek bir ekrana sahip olan akıllı telefon; açık formda iken 8 inç büyüklüğünde, katlandığında ise 6,6 inç ve 6,38 inçlik iki farklı ekrana sahip olabiliyor.

    Gücünü Huawei’nin 7 nm Kirin 980 işlemcisinden alan akıllı telefon ayrıca Huawei Balong 5000 adı verilen 5G modem sayesinde “Dünyanın ilk 5G destekli katlanabilir telefonu” unvanına sahip oluyor.

    Telefonun ön yüzeyinde üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Bu kameraları ön kamera olarak da kullanabilmeniz mümkün. Ayrıca kamera tarafında Huawei’in yine Leica ile iş birliği yaptığını ve oldukça başarılı bir iş çıkardığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Oppo Reno 10X Zoom

    Oppo Reno 10x Zoom gücünü Snapdragon 855’ten alıyor. 8 GB RAM ile birlikte gelen telefonun arkasında üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Burada, 48 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya 13 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto lens ve 8 Megapiksel çözünürlüğünde geniş açılı lens eşlik ediyor. Çift OIS özelliği bulunan kamera kurulumunda, 10 kat hibrit yakınlaştırma özelliği de dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

    Periskop telefoto kamerası ile birlikte hibrit olarak 10 kat yakınlaştırma yapabilen telefon, dijital olarak 20 kata kadar çıkabiliyor. Periskop kamera düzenini ilk defa gördüğümüz telefonlardan biri olan Oppo Reno 10x Zoom, tasarımı ile de dikkat çekmeyi başarıyor.

    Huawei P30 Pro

    Huawei’nin yeni P30 serisi gücünü 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen sekiz çekirdekli Kirin 980’den alıyor.

    Arka tarafta 40 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kamera f/1.6 diyafram açıklığına sahip lens ile bizleri karşılıyor. İkinci kamera ise 20 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram değerinde.

    Üçüncü kamera 8 Megapiksel çözünürlüğünde. 5x optik yakınlaştırma yapabilmemizi sağlayan periskop telefoto lens, f/3.4 diyafram değerine sahip. Bu sayede 5x optik, 10x hybrid ve 50x dijital yakınlaştırma yapılabiliyor. 50x dijital yakınlaştırma, Ay’ı bile çekmenizi mümkün kılıyor.

    Dördüncü kamera ise ToF lens. ToF lens ile beraber çok daha iyi derinlik algılayabilen P30 Pro, hem yapay zeka uygulamalarında hem de AR konusunda çok daha yetenekli.

    Samsung Galaxy Note 10

    2019’a damga vuran telefonlar listesinde Samsung ailesinden bir model daha yer alıyor. Samsung’un amiral gemisi akıllı telefon Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10+ olmak üzere iki farklı modelle bizleri karşılıyor. İki model arasındaki farklar arasında ise ekran boyutu ve ToF kamera olarak sıralanıyor.

    Özellikle ekran ve tasarım konusunda Samsung’un en çok beğenilen akıllı telefonlarından biri olan Galaxy Note 10, delikli ekran tasarımı ile bizleri karşılıyor. Telefon bu sayede neredeyse tamamen ekran deneyimi yaşatmayı başarıyor.

    Samsung Galaxy Note 10, Exynos 9825’ten güç alan Galaxy Note 10 serisi, kamera tarafında da oldukça başarılı sonuçlar vermeyi başarıyor. Galaxy Note 10’da 3’lü arka kameranın yerini Galaxy Note 10+ modelinde 4’lü arka kamera karşılıyor. Her iki modelin ön tarafında ise tek kameraya yer veriliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN