Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlik2018 yılının en iyi 5 parola yöneticisi

    2018 yılının en iyi 5 parola yöneticisi

    Bundan yıllar önce internetin ilk çıktığı günlerde 4 haneli rakamlardan oluşan şifreler kullanırdık, hatta 6 haneli rakamlara bile kim hatırlayacak bunu derdik. Zaman ilerledikçe parolalar daha da karmaşık bir hal aldı. Önce ardışık rakamlar kullanmayın denildi, sonrasında doğum tarihiniz, doğum yeriniz, eşinizin adı, evcil hayvanınızın adı gibi kelimeleri parolalarınızda kullanmayın diye uyarılar aldık. Büyük harf, küçük harf, özel işaretler, noktalama işaretleri, rakamlardan oluşan karmaşık parolalar kullanmaya başladık. Parola kullandığımız web sitesi sayısı arttıkça, işin için mobil cihazlar da girmeye başlayınca durum tam bir kaos halini aldı. Çünkü uzmanlar her web sitesi ve uygulama için ayrı bir parola kullanmanın faydalı olduğunu söylüyorlar.

    Gerçekten de durum böyle, bir web sitesindeki parolanız ifşa olduğu takdirde siber saldırganlar küçük bir tahminle üyesi olduğunuz diğer yerleri kolayca bulabiliyorlar. Gerçekten de İnternette küçük bir araştırma yaptığınız takdirde sızdırılmış birçok parolaya rastlayabiliyor hatta e-posta adreslerinizi kullanarak parolanızın sızdırılıp sızdırılmadığını da görebiliyorsunuz.

    İşte bu durumdan sizi parola yöneticileri kurtarıyor. Parola yöneticileri ile her bir site ve uygulama için ayrı bir güçlü parola oluşturabiliyorsunuz. Ancak unutmayın, bu parola yöneticilerinin hemen hemen hepsi aynı mantıkla çalışıyor. Tek bir güçlü ana parola ile oluşturduğunuz diğer parolalarınızı tuttuğunuz bir kasa var. Eğer birisi bu kasanın parolasını ele geçirirse tüm parolalarınızı da ele geçirmiş olabilir. Bu yüzden çok dikkatli olmak gerekiyor.

    Parola Yöneticisi

    Bu yazımızda 2018 yılının en iyi parola yöneticilerini sizler için derledik.

    LastPass

    Kullanıcılar arasında oldukça popüler bir yazılım olan LastPass, parolaları tamamen bulutta tutuyor. Yerelde hiçbir parola saklanmıyor. Bu yüzden tarayıcılarda eklenti olarak çok rahat kullanılıyor. En güzel özelliklerinden biri hangi sitelerde aynı parolanın kullanıldığı, hangi parolaların zayıf olduğunu göstermesi. LastPass’ın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki sürümü bulunuyor. Ücretsiz sürümü birçok kullanıcının işini görecek yeteneğe sahip. Yazılım iOS, Android, Windows, Mac ve Linux platformlarında kullanılabiliyor. Ücretli sürümünün fiyatı ise yıllık 24 ABD doları.

    Ayrıntılı bilgi için: https://lastpass.com

    Blur

    Listemizin ikinci sırasında yine hem ücretli hem de ücretsiz sürüme sahip bir yazılım olan Blur var. Blur’un en büyük özelliği sadece güçlü parolalar oluşturmak ve bunları saklamak değil, aynı zamanda internet üzerinden alışveriş yaparken ödeme güvenliği de sağlamak. Blur, parolalarınızı hem yerel hem de bulut üzerinde tutuyor. Aynı zamanda dijital cüzdan özelliğiyle internet üzerinden yaptığınız alışverişleri güvenli bir hale getiriyor ve dijital kimliğinizi korumanızı sağlıyor. Blur’un ücretsiz sürümü birçok kullanıcının işini görmesini sağlayacak özelliklere sahip. Ücretli sürümü ise yıllık 39 ABD doları. Blur, iOS, Android, Windows ve Mac platformlarında çalışabiliyor.

    Ayrıntılı bilgi için: https://abine.com/index.html

    Password Boss

    Windows, iOS ve Android cihazlarda çalışabilen bir yazılım olan Password Boss, parolalarınızı bulutta saklıyor. Ancak parolalarınızın dünyanın hangi bölgesinde veya bölgelerinde saklanacağına siz karar veriyorsunuz. Kullanımı oldukça kolay olan Password Boss’ın ücretli ve ücretsiz sürümü bulunuyor. Dijital cüzdan özelliğiyle internet üzerinden yaptığınız alışverişleri de koruyabiliyor. Ücretli sürümünün fiyatı yıllık 30 ABD doları.

    Ayrıntılı bilgi için: https://www.passwordboss.com

    EnPass

    Listemizin dördüncü sırasında en makul maliyetli parola yöneticisi olan EnPass var. Yazılımın bilgisayarlarda kullanılan sürümü tamamen ücretsiz, mobil sürümünü ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz. Mobil sürümünü de kullanmak isterseniz platform için tek seferlik 9,99 ABD doları ödemeniz yeterli oluyor. Bilgisayar sürümü birçok kullanıcının işini rahatlıkla görecek özelliklere sahip ve hiçbir sınırlaması yok. iOS, Android, Windows, Mac, Linux ve Chromebook platformlarında çalışabiliyor.

    Ayrıntılı bilgi için: https://www.enpass.io

    Dashlane

    Listemizin son sırasında Dashlane var. Dashlane’in ücretsiz ve Premium olmak üzere iki sürümü var. Ücretsiz sürümünde 50 adete kadar parolayı saklayabiliyor ve tek cihaz üzerinde çalışıyor. Yazılımın en önemli özelliklerinden biri olan parolanızın internette sızıp sızmadığını kontrol etme sadece ücretli sürümde bulunuyor. iOS, Android, Windows ve Mac platformlarında çalışabilen yazılımın ücretli sürümünün fiyatı ise yıllık 40 ABD doları.

    Ayrıntılı bilgi için: https://www.dashlane.com

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN