Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılım2018 yılının en beğenilen 5 Android uygulaması

    2018 yılının en beğenilen 5 Android uygulaması

    Android ekosistemindeki uygulamaların sayısı her geçen gün artıyor. Daha birkaç yıl önce sayıları binlerle ölçülen uygulamaların sayısı her yıl katlanarak arttı ve şu an yüz binlerce uygulama Google Play’den ve iTunes’dan indirilebiliyor. Her ne kadar uygulamaların sayısı artsa da her telefonda olması gereken birçok kullanıcı tarafından beğenilerek kullanılan çeşitli uygulamalar bulunuyor. 2018 yılının en beğenilen 5 uygulamasını sizler için derledik.

    Brainly

    Brainly (eodev.com), öğrencilerin ödevlerinde, sınavlarında ve projelerinde birbirlerine soru sorabildikleri, iletişim kurabildikleri ve yardımcı oldukları online bir sosyal öğrenme platformu. Brainly’yi ayda ortalama 60 milyon kişi kullanıyor. 1’inci sınıfta 12’inci sınıfa kadar öğrencilerin yer aldığı toplulukta matematikten Türkçeye, sosyal bilgilere, İngilizceye, Fiziğe, tarihe, biyolojiye kadar birçok ders için yardım alınabiliyor. Kullanıcılar diğer kullanıcılara yardım ettikçe rütbe alıyor. Rütbeler acemiden dâhiye kadar ilerliyor. Brainly platformu tamamen ücretsiz. Platformda TEOG, YGS ve LYS gibi sınavlara öğrencilerin daha iyi çalışmaları için ayrı bölümler bulunuyor.

    Android sürümü için: https://play.google.com/store/apps/details?id=co.brainly&_branch_match_id=484815722012502512

    Brainly

    Cinema FV-5 Pro

    Android akıllı telefonlarla kullanılabilecek en gelişmiş özelliklere sahip uygulamalardan biri Cinema FV-5 Pro. Uygulama oldukça basit denetim özelliklerine sahip ve Camera2 API’sini destekliyor. Eğer telefonunuz Camera2 API’sini destekliyorsa tüm gelişmiş özelliklerini rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın ücretsiz sürümü bulunuyor ancak PRO sürümündeki yüksek çözünürlük ve veri hızı yetenekleri bu sürümde bulunmuyor. Biraz önce söylediğimiz gibi telefonunuz Camera2 API desteğine sahipse ISO, Exposure ve beyaz dengesi gibi özellikleri uygulamadan ayarlayabiliyorsunuz. Cinema FV-5 Pro’nun fiyat etiketi 5 TL. Dilerseniz kırpılmış özelliklere sahip ücretsiz Cinema FV-5 Lite’ı da kullanabilirsiniz. Uygulama harici mikrofonu da destekliyor.

    Uygulamayı indirmek ve satın almak için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flavionet.android.cinema.pro&hl=tr

    cinema-fv-5

    PicsArt Photo Studio

    Listemizin ilk sırasında fotoğrafları düzenleyebilmenizi ve kolajlar yapabilmenizi sağlayan PicsArt Photo Studio var. Şu ana kadar 500 milyonun üzerinde kullanıcının indirip telefonunda kullandığı bu uygulama çektiğiniz fotoğraflar üzerinde düzenlemeler yapabilmenizi, yazı ekleyebilmenizi, farklı fotoğrafları bir araya getirebilmenizi sağlayan gelişmiş bir fotoğraf düzenleyicisi. Uygulamada yüzlerce şablon ve efekt bulunuyor. Uygulamayı ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Temel özellikler ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ancak daha fazla özellik istiyorsanız bir miktar ücret ödemeniz gerekiyor.

    Uygulamayı indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.picsart.studio

    picsart

    LastPass

    Kullanıcılar arasında oldukça popüler bir yazılım olan LastPass, parolaları tamamen bulutta tutuyor. Yerelde hiçbir parola saklanmıyor. Bu yüzden tarayıcılarda eklenti olarak çok rahat kullanılıyor. En güzel özelliklerinden biri hangi sitelerde aynı parolanın kullanıldığı, hangi parolaların zayıf olduğunu göstermesi. LastPass’ın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki sürümü bulunuyor. Ücretsiz sürümü birçok kullanıcının işini görecek yeteneğe sahip. Yazılım iOS, Android, Windows, Mac ve Linux platformlarında kullanılabiliyor. Ücretli sürümünün fiyatı ise yıllık 24 ABD doları.

    Ayrıntılı bilgi için: https://lastpass.com

    MX Player

    MX Player uygulaması ben de dahil birçok Android kullanıcısının yeni telefon aldığında ya da telefonunu fabrika ayarlarına döndürdüğü durumlarda ilk yüklediği uygulamalardan biridir. Telefonunuzda dizi ya da film seyretmeyi seviyorsanız ya da gelişmiş bir video oynatıcı arıyorsanız bu uygulama telefonunuzun olmazsa olmazlarındandır. Gelişmiş AC3 ses desteği, donanım hızlandırması ve altyazı seçenekleri ile videoları telefonunuzda sorunsuz bir şekilde oynatabilirsiniz.

    Uygulamayı indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN